Mee naar de camping: opblaasbare kajaks en supboards

Marije Onderwaater

Van Oostenrijk en Italië tot het prachtige watersportgebied vlakbij ons huis: afgelopen zomer zagen we overal opblaasbare kajaks en supboards. Ideaal om mee te nemen op vakantie. En laten de koude wintermaanden nou eens een mooi moment zijn om je daar helemaal in te verdiepen. Campingtrend zet enkele exemplaren voor je op een rijtje.

Watersportgebied

Zoals gezegd wonen wij vlakbij een heerlijk watersportgebied. Hier is ook nog eens een fantastische kanoroute uitgestippeld. Daarom kochten mijn vriend en ik na maanden van wikken en wegen afgelopen zomer twee kajaks. Een 2,5 persoons sit-on-top (perfect voor een van ons met de kinderen) en een eenpersoons toerkajak waar je in zit. Deze zomer hebben we al erg genoten van onze kajaks. Even hebben we getwijfeld om ze op ons autodak te leggen en mee te nemen naar de campings in Oostenrijk en Italië, maar uiteindelijk vonden we dat teveel gedoe. Vooral omdat we in Oostenrijk niet direct aan het meer zaten. Toch was het even slikken in beide landen, want wat hadden we daar mooi kunnen kajakken! Ook zagen we overal mensen met opblaasbare supboards, wat ons ook echt heel leuk lijkt. Qua kajaks zijn wij nu voorzien, maar een opblaasbare sup staat zeker op ons verlanglijstje.

Kajakken vlakbij huis is leuk, maar buitenlandse meren lonken!
Kajakken vlakbij huis is leuk, maar buitenlandse meren lonken!

Opblaasbare kajaks

Itiwit opblaasbare toerkajak 1 tot 2 personen
De opblaasbare kajaks van Itiwit, het peddelsportmerk van Decathlon, waren dit jaar veruit in de meerderheid op de campings. Zo is er deze Itiwit toerkajak voor twee volwassenen. De verhoogde zitjes maken dat je nog relaxter kan peddelen. Met deze kajak kan je ook prima in je eentje een tochtje maken. De kajak komt in een tas, maar zonder pomp en peddels.
Prijs: 249,99 euro. Te koop bij Decathlon.

Itiwit opblaasbare toerkajak
Itiwit opblaasbare toerkajak
Sevylor Alameda opblaasbare kajak
Sevylor Alameda opblaasbare kajak

Sevylor Alameda opblaasbare gezinskajak

Deze kajak is geschikt voor twee volwassenen en een kind. Ze hebben verhoogde en verstelbare stoeltjes met een hoge rugleuning. De brede vorm van de kajak zorgt voor stabiliteit in het water. De afneembare vin helpt daar ook aan mee. Deze gezinskajak heeft drie luchtkamers, wat betekent dat je niet meteen schipbreuk lijdt als een van de kamers lek raakt. De Sevylor Alameda kajak zit in een zak van pvc en komt met een manometer en een reparatiekit.
Prijs: 459,99 euro. Te koop bij Bol.com

Aqua Marina Laxo
Aqua Marina Laxo

Aqua Marina Laxo LA-285 eenpersoons opblaasbare kajak

In je eentje een stukje peddelen over rustige wateren is héérlijk. Dat kan je bijvoorbeeld doen met deze eenpersoons kajak Aqua Marina Laxo. De verstelbare zitting heeft een hoge rugsteun. Ook is de kajak ruim genoeg om nog wat spullen mee te nemen. Wij denken aan een handdoek en een boek of tijdschrift – die je meeneemt in een waterdichte tas – zodat je even ergens kunt aanmeren om te relaxen. De twee vinnen houden deze brede kajak in balans en zorgen dat je hem goed kunt besturen. De Aqua Marina Laxo komt met een draagtas, peddel en een pomp.
Prijs: 299,25 euro. Te koop bij Toppy.

Gumotex Twist 1
Gumotex Twist 1

Gumotex Twist 1 opblaasbare kajak

Slechts 9 kilo weegt deze opblaasbare eenpersoonskajak. De Gumotex Twist 1 is een allrounder en vooral geschikt voor vlakke en lichtstromende wateren. Opgevouwen in de nylon koordtas heeft de kajak een afmeting van 53 x 35 x 19 cm. De kajak zelf is gemaakt van Nitrilon, een materiaal op basis van natuurlijk rubber, dat goed is bestand tegen slijtage, verwering en zonlicht. Verder komt de Gumotex Twist 1 onder meer met een stoeltje met verstelbare rugleuning en een voetsteun.
Prijs: 495 euro. Te koop bij Kanocentrum Arjan Bloem.

Intex Explorer K2
Intex Explorer K2

Intex Explorer K2

De opblaasbare kajak Intex Explorer K2 is zó klaar voor gebruik. Deze tweepersoonskajak komt met twee verstelbare stoelen met rugleuningen, twee aluminium peddels, een pomp en een reparatiesetje. Natuurlijk zit hij in een opbergtas. Aan beide uiteinden is een koord bevestigd, zodat je hem makkelijk kunt dragen. De kajak is gemaakt van vinyl en heeft een scheg die je helpt om op koers te blijven.
Prijs: 149,95 euro. Te koop bij Bol.com

Opblaasbare sups

Decathlon stand-up paddle board met kajakzitje
Twijfel je nog tussen een opblaasbare kajak en een supboard? Dan is dit stand-up paddle board van Decathlon misschien iets voor jou. Hij wordt namelijk geleverd met een afneembaar kajakzitje. Verder komt dit peddle board met een draagtas, een verstelbare aluminium peddel en een pomp. Dit stabiele board biedt plek aan een volwassene en een kind.
Prijs: 329,99 euro. Te koop bij Decathlon.

Decathlon opblaasbaar stand-up paddle board met kajakzitje
Decathlon opblaasbaar stand-up paddle board met kajakzitje
Bestway Aqua Journey supboard
Bestway Aqua Journey supboard

Bestway Aqua Journey supboard

Dit supboard van Bestway is voornamelijk geschikt voor kinderen of mensen die voor het eerst gaan suppen. Het board heeft een maximale belastbaarheid van 100 kilo. Een verstelbare peddel, surf leash, handpomp, reparatiesetje en een afneembare middenvin zitten er allemaal bij. Natuurlijk is dit Aqua Journey supboard verpakt in een rugzak zodat je hem makkelijk kunt meenemen.
Prijs: 201 euro. Te koop bij Bol.com.

Stardupp Tripp opblaasbare sup
Stardupp Tripp opblaasbare sup

Stardupp Tripp

Van dit roze opblaasbare supboard gaat ons hart wel sneller kloppen. De Stardupp Tripp is een allround sup die is geschikt voor beginnende en ervaren suppers. Hij is relatief klein, licht van gewicht en wendbaar. Het board heeft een dikte van 15 centimeter en kan 130 kilo dragen. Een kajakzitje past hier niet op. De Stardupp Tripp opblaasbare sup komt met een pomp, een enkelband, een verstelbare aluminium peddel, een vin en een rugzak.
Prijs: 269,95 euro. Te koop bij Wakestore.

Suppen is leuk!
Suppen is leuk!

Aqua Marina Breeze supboard

Ga je voor het eerst suppen? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar dit bord. Het Aqua Marina Breeze supboard is kort en slank, en daardoor heel wendbaar. Deze stabiele sup heeft een draagvermogen van 100 kilo. Ook dit board komt in een draagtas met een pomp, een peddel, een vin en een enkelkoord voor de veiligheid. Net als veel andere sups, heeft het Aqua Marina Breeze supboard elastieken waar je bagage onder kunt stoppen.
Prijs: 319,99 euro. Te koop bij Rubberbootshop.nl.

MOAI 11’ sup
MOAI 11’ sup

MOAI 11’ sup

Ben je bereid om iets meer neer te leggen voor een opblaasbaar supboard? Misschien is de MOAI 11’ sup dan wel iets voor jou. Dit allround board heeft het allemaal: de looks, stabiliteit, snelheid én hij is veelzijdig. Volgens MOAI is deze opblaasbare sup geschikt voor enthousiaste beginners en meer ervaren suppers. De meegeleverde peddel is niet gemaakt van aluminium, maar van fiberglas. En de rugtas is voorzien van wieltjes. Handig!
Prijs: 519 euro. Te koop bij Bol.com.

Niet kajakken of suppen, maar opblaasbaar kamperen? Lees dan dit artikel over een opblaasbare tent.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…