Mammut Evolution mover van AL-KO nu ook met gewichtsmodule

Luc Schaepkens

AL-KO heeft een wereldprimeur met de Mammut Evolution mover. Hij heeft namelijk als eerste caravanmover een ingebouwde gewichtsmodule. Gisteren zagen we hem in Düsseldorf. De caravanmover waarschuwt tegen overbelading. Je voorkomt dat de caravan per ongeluk (veel) te zwaar is.

Gewichtsmodule

Overgewicht is bij campers en caravans een bekend verschijnsel. Bij een camper moet je rekening houden met de 3500 kilogrens voor het B-rijbewijs. Maar ook een caravan heeft een maximaal toegestaan gewicht. En daarmee ook een maximum aan het aantal kilo’s bagage dat mee kan. Omdat er steeds meer mee moet en we meer luxe willen, zitten we vaker op het randje. Zonder het te merken, ga je er misschien ook (fors) overheen. Om dat te voorkomen, zit er nu een gewichtsmodule op de nieuwe Mammut Evolution mover van AL-KO.

Mammut Evolution ’s werelds eerste mover met gewichtsmodule

De Mammut Evolution mover is de eerste caravanmover met gewichtsmodule. Het is een sterke mover waarmee je moeiteloos caravans met een enkele as tot 2500 kilo en caravans met een dubbele as tot 3000 kilo op de juiste plek zet. Het gewicht van de caravan is – na een druk op de knop – af te lezen op de afstandsbediening. Voor het berekenen heeft de Mammut Evolution mover ongeveer vijf minuten nodig. De tolerantie is minder dan vijf procent, aldus de fabrikant.

Beschikbaar vanaf eerste kwartaal 2022

“Met de verdere ontwikkeling van Mammut hebben we een wereldwijd uniek concept gecreëerd dat het leven van de caravangebruiker veel gemakkelijker maakt”, zegt Dr. Timo Schwickart, vice-president Sales & Marketing bij AL-KO. “Er is meestal voldoende opbergruimte, dit kan de caravangebruiker verleiden om meer in te pakken dan het gewichtslimiet toelaat. Dit betekent dat de caravan snel overbeladen raakt. Veel klanten kennen de gevaren van overbelading: minder rijstabiliteit, slingeren en een aanzienlijk langere remweg. Er kunnen problemen zijn met de verzekeringsmaatschappij in het geval van een ongeval, en eventuele verkeerscontroles leiden tot boetes. Boetes voor overbelading in bijvoorbeeld Duitsland beginnen vanaf precies vijf procent boven de limiet. We bieden onze klanten nu de perfecte tool om hen te helpen altijd aan de veilige kant te blijven.”

De Mammut Evolution caravanmover is beschikbaar vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2022.

AL-KO is op meerdere vlakken actief. Zo ook op het gebied van de elektrische aandrijving.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur