Makita koelbox met accu kan koelen, vriezen en verwarmen Accessoires

Luc Schaepkens

Met de nieuwe verrijdbare elektrische Makita koelbox – de DCW180Z – hou je drank en etenswaren op temperatuur. Koel, bevroren of warm. En dat voor langere tijd.

Makita koelbox op wielen

De Makita koelbox is een elektrische koelbox. Om het helemaal compleet te zeggen: het is een vries-koelbox met een krachtige verwarmfunctie. Je kunt niet alleen je drankjes koelen, maar desgewenst hou je een warme maaltijd ook warm. Of je diepvriesmaaltijd bevroren. De inhoud van 20 liter biedt plek aan vier flessen van 2 liter. Of aan twintig flesjes van een halve liter. Hij heeft aan de ene kant grote wielen. Aan de andere kant een uitklapbaar handvat. Daardoor is hij gemakkelijk mee te nemen.

Van vriezen tot warm houden

Bij deze elektrische koelbox kun je de gewenste temperatuur gemakkelijk instellen. Hij heeft vijf vaste vries- en koelstanden. Dat zijn -18 en -10 graden, en 0, 5 en 10 graden. En dan zijn er nog twee verwarmingsstanden: 55 en 60 graden Celsius. Daarmee kun je warme dranken en maaltijden prima op temperatuur houden. De Makita koelbox is dankzij de 33 millimeter dikke wand goed geïsoleerd. Hij heeft een koelvermogen van 90 kW en een verwarmingsvermogen van 42 kW. Handig: je hoeft niet te zoeken naar een flessenopener. Die zit aan de voorkant op de elektrische koelbox. Ook makkelijk: de ingebouwde usb-aansluiting om bijvoorbeeld je smartphone op te laden.

Handig: ingebouwde usb-aansluiting. Plaats voor twee accu’s.
Handig: ingebouwde usb-aansluiting. Plaats voor twee accu’s.

Met één of twee accu’s

De Makita koelbox weegt leeg – en zonder accu’s – 13 kilo. Met twee accu’s weegt hij 14,3 kilo. Hij is prima te verplaatsen dankzij de wielen en de inklapbare handgreep. Mocht het terrein te ruw worden, of zakken de wielen weg in het zand, dan is er als alternatief nog een draagband. De buitenafmetingen van de Makita koelbox zijn (lxbxh) 623 x 341 x 371,5 millimeter. Standaard zit er één 18 volt LXT-accu in. Er is echter ruimte voor een tweede. Dat kan van pas komen als je de elektrische koelbox langer zonder stroom wilt gebruiken. Opladen doe je via een – niet meegeleverde – oplader. Dat duurt ongeveer 45 minuten. Gebruik je twee 5 Ah LXT-accu’s, dan kun je vier uur vriezen op -18 graden, veertien uur koelen op vijf graden of drie uur verwarmen op 60 graden.

230, 24 of 12 volt

De gebruikte accu’s voor de Makita koelbox zijn de krachtige 18 volt, 5 Ah Li-on accu’s van Makita’s LXT-platform. Dat staat voor Lithium-ion eXtreme Technology. Deze accu’s zijn op alle machines van Makita voor elke toepassing te gebruiken. Ze zijn daardoor gemakkelijk uit te wisselen. Heb je een stopcontact bij de hand, dan kun je de Makita koelbox ook daarop aansluiten. Je kunt hem zo prima voorkoelen of -verwarmen. Hierdoor is de DCW180Z al op temperatuur als je de accu’s plaatst. De elektrische koelbox kan in de auto of de camper ook op 12 of 24 volt werken. Dan maakt het niet uit hoe lang je onderweg bent. Meer informatie over de accu’s lees je hier. 

De vries-koelbox met verwarmfunctie DCW180Z wordt geleverd in doos, zonder accu’s en oplader. Meer informatie over deze koelbox lees je hier.

Ook de Mestic compressorkoelbox koelt tot -18 graden. Daarmee heb je ook aan het Gardameer ijsblokjes voor in je Aperol Spritz. Bekijk onze video over deze koelbox via deze link.

De lader is niet meegeleverd.
De lader is niet meegeleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur