Maak kennis met Maxia: de nieuwe caravan van Hobby

Martine van Kuler

Gezellig, stijlvol en functioneel. Dat moest de nieuwe caravan van Hobby zijn. Het resultaat is Maxia, een caravan met een mooi interieur, perfect op elkaar afgestemde kleuren, en veel ramen. Vooralsnog zijn er twee modellen van Maxia: 495 UL en 660 WQM.

Ontwerpers inspiratie

De ontwerpers haalden hun inspiratie voor Maxia uit Scandinavië. De liefde voor de natuur en vooral het hygge-gevoel – hygge betekent gezelligheid – van de Scandinaviërs is vertaald in de Maxia-serie.

Aan ruimte geen gebrek in de nieuwe Maxia 660 WQM.
Aan ruimte geen gebrek in de nieuwe Maxia 660 WQM.

Maxia is de gezellige caravan van Hobby

De ontspannen sfeer van thuis. Dat wilde caravanbouwer Hobby creëeren in Maxia. En dat is wat ons betreft gelukt. Antraciet voert de boventoon in het interieur, maar door het te combineren met wit en hout én niet te vergeten door het licht dat door de enorme ramen naar binnen schijnt, is er een huiselijke, gezellige sfeer ontstaan. Echt hyggelig.

Huiselijke gezelligheid, kortom het hygge-gevoel.
Huiselijke gezelligheid, kortom het hygge-gevoel.

Hobby Maxia 495 UL

Maxia is een caravan in het premiumsegment. Het eerste seizoen is de nieuwe caravan van Hobby verkrijgbaar in twee modellen: 495 UL en 660 WQM.

De 495 UL is bekend van de andere Hobby-modellen, zoals de Prestige, De Luxe en Excellent. De caravan heeft een comfortabele rondzit waar je op kille avonden prima met vier personen een drankje kunt drinken, eten of spelletjes doen. In het midden vind je de badkamer en er tegenover de keuken en voorin in de lengterichting zijn twee eenpersoonsbedden geplaatst.

Verliefd op dit panaromadak.
Verliefd op dit panaromadak.

Hobby Maxia 660 WQM

De 495 UL is natuurlijk mooi, maar écht een eyecatcher is de 660 WQM, die speciaal voor de Hobby Maxia is ontwikkeld. Hobby zelf spreekt van een ‘vakantieappartement op wielen’ en dat is helemaal zo gek niet bedacht, want het model heeft met circa twintig vierkante meter ongelooflijk veel ruimte.
Bijzondere veel aandacht is besteed aan het kookgedeelte voorin. Het wordt omlijst door een grote erker en een panoramisch dak. Daarnaast een gezellige zithoek, een vrijstaand queensbed en achterin een luxe badkamer.

Nog even geduld…

Nu denk je vast: die Maxia, die wil ik! Snappen we helemaal, want ook wij zijn gecharmeerd van deze nieuwe caravan van Hobby. Helaas is de Maxia nog niet verkrijgbaar. Wanneer wél is nog een beetje onduidelijk, maar het zou zomaar vanaf eind augustus kunnen zijn. Dan is namelijk de Caravansalon en Hobby wil op deze beurs ongetwijfeld een smaakmaker in huis hebben.

Het goede nieuws is dat je dus iets hebt om je op het verheugen. En om nog even te sparen, want de Hobby Maxia is niet goedkoop. De 495 UL gaat waarschijnlijk 27.290 euro kosten. Voor de 660 WQM moet je circa 34.950 euro neertellen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!