Cirque city

Luxe kamperen tussen de circusartiesten tijdens Theater aan Twater

Martine van Kuler

Hou je van humor, spektakel en acrobaten én ben je ook nog eens gek op kamperen? Dan is het straattheater- en circusfestival Theater aan Twater op De Schorre in België echt iets voor jou. Dit jaar kun je namelijk overnachten op het festivalterrein. Op Cirq City staan in het weekend van 20 en 21 mei veertig volledig ingerichte Belltenten klaar.

Theater aan Twater is een internationaal straattheater- en circusfestival. Op de Schorre in het Belgische Boom laten artiesten hun grappigste, moeilijkste en spectaculairste acts zien. Volgens de website van het festival is Theater aan Twater het best te omschrijven als een mix van Cirque du Soleil, Belgium’s Got Talent en The Greatest Showman. En daar wil jij natuurlijk bij zijn.

Famping tijdens Theater aan Twater

Famping is een samentrekking van de woorden ‘family’ en ‘camping’ en betekent kamperen met de hele familie tijdens een festival. En dan niet in een aftands festivaltentje, maar in een luxe glampingaccommodatie. In het geval van Theater aan Twater is dat een volledig ingerichte Belltent. Maar of je het nou camping, glamping of famping noemt, overnachten in Cirq City is natuurlijk gewoon kamperen. Maar dan wel op een bijzonder terrein. Elke tent wordt ingericht met vier bedden, en biedt plaats aan twee volwassenen en twee kinderen. De entreetickets voor het festival zijn inbegrepen, evenals bedlinnen, ontbijt en avondeten.

 

Theater aan Twater ook voor kinderen

Kinderen die van circus en dieren houden, komen aan hun trekken tijdens hun verblijf bij Theater aan Twater. Zo kunnen ze deelnemen aan circus workshops en helpen met het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij. Maar er is meer. Een deel van De Schorre wordt namelijk omgetoverd tot een speelparadijs voor kinderen van drie tot twaalf jaar, met onder meer luchtkussens, XL-games, minigolf, waterfietsen en natuurlijk leuke kindervoorstellingen.

 

Theater aan Twater
Theater aan Twater

Overnachten in een Belltent op De Schorre

Lijkt famping tijdens Theater aan Twater jou wel wat? Wacht dan niet te lang met reserveren – dat kan via onderstaande button – want het aantal Belltenten is beperkt. Je kunt kiezen of je één of twee nachten blijft. Voor een overnachting van vrijdag op zaterdag betaal je 360 euro en van zaterdag op zondag 390 euro. Blijf je het hele weekend, dus twee nachten, dan betaal je 695 euro. Dit is dus inclusief tent met vier bedden en vier tickets voor Theater aan Twater.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!