Luxe kamperen in eigen land

Luxe kamperen in eigen land? De vijf mooiste glampings!

Martine van Kuler

Ben jij een natuurliefhebber? Dan breng je jouw vakantie waarschijnlijk het liefst door in een groene omgeving. Kamperen is in dit geval een goede optie, maar slapen in een klein tentje is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er ook steeds meer glampings, waarbij je kampeert in luxe. Op zoek naar een glamping in Nederland? Samen met Lekkerwegtips.nl zetten we er vijf voor je op een rijtje!

1. Slapen in een authentieke windmolen

Overnachten op een wel héél bijzondere plek? Dat kan in Noord-Holland. Hier slaap je namelijk in een oude windmolen en geniet je van het prachtige polderlandschap. De molen komt uit 1590 en heeft daardoor veel authentieke eigenschappen. Wel kan je gewoon gebruik maken van moderne faciliteiten, zoals een bluetooth speaker, wifi-verbinding en televisie. Een unieke ervaring dus, net als veel andere glampings in Nederland.

2. Een nachtje in een luxe yurt

Heb jij wel eens gehoord van een yurt? Dit is een koepelvormig huis, gemaakt van een houten frame met hierover een doek. Tijdens je verblijf in dit moderne natuurhuisje in Noord-Holland draait het om het buitenleven. Zo word je wakker met prachtig uitzicht over de bollenvelden en wandel je binnen no-time naar het strand. Helemaal tot rust komen? Spendeer je avond dan in de houtgestookte hottub.

3. Volop genieten van de Veluwe

De Veluwe is natuurlijk één van de mooiste natuurgebieden in ons land. Heerlijk dus om hier te verblijven! Dat kan bijvoorbeeld in een luxe Forest Cabin. Door de hoge ramen ben je zelfs binnen één met de natuur en geniet je volop van voorbijkomende eekhoorntjes en vallende bladeren. Het moderne huisje is van alle gemakken voorzien. Zo kook je in een mooie keuken of spoel je je af onder de regendouche. Ook voor kinderen is er genoeg te doen: er zijn meerdere speelplekken. Ondertussen lees jij je favoriete boek in de heerlijke hottub.

Luxe kamperen in eigen land
Overnachten tussen de wilde dieren? Dat kan!
Luxe kamperen in eigen land
Overnachten tussen de wilde dieren? Dat kan!

4. Rustige overnachting in een tipitent

Een ander prachtig natuurgebied in Nederland: de Biesbosch. Ook hier kan je midden in de natuur overnachten, dit keer in een luxe tipitent. Deze staat op de camping van een boer, waardoor je optimaal geniet van het loeien van de koeien en fluiten van de vogeltjes. In de tent vind je alles wat je nodig hebt voor een heerlijk verblijf, zoals: elektriciteit, een koelbox, zitmogelijkheden en een lekker bedje.

5. Overnachten tussen de wilde dieren

Zit een tripje naar Zuid-Afrika er voor jou niet in? Dat is ook helemaal niet nodig. In Nederland geniet je namelijk ook gewoon van een overnachting tussen de tijgers en giraffen. In de Beekse Bergen huur je een boomhut die van alle gemakken is voorzien. Met het uitzicht over de savanne en waterplas spot jij misschien wel de big five. Ook is er genoeg te doen voor de kids. Om je vakantie af te maken breng je tijdens je verblijf natuurlijk een bezoekje aan het safaripark.

Wil je met een daktent of toch liever met de camper op vakantie? Klik dan even op onderstaande button voor andere lekkerwegtips.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!