Kabe Crown i860 LQB winter
Kabe Crown

Volop ruimte in luxe integraalcamper Kabe Crown i860 LQB

Marije Onderwaater

Kamperen kan op allerlei manieren; van basic tot luxe. Liefhebbers van deze laatste vorm kunnen hun hart ophalen aan de Kabe Crown i860 LQB. Deze integraalcamper biedt met een lengte van 8,8 meter alle ruimte voor een zorgeloze vakantie.

De Kabe Crown i860 LQB – met twee assen – heeft een buitenafmeting van 2,33 meter en een hoogte van 3,06 meter. Het woongedeelte in de camper is 6,06 meter lang. Dit betekent dat er genoeg ruimte is om te leven en om spullen op te bergen. Dat is fijn als je langere tijd met de camper op pad wilt gaan. En zoals het een Kabe betaamt, kan dat ook prima in de winter.

Kabe Crown i860 LQB zitgroep
Veel leefruimte in deze luxe integraalcamper.
Kabe Crown i860 LQB zitgroep
Veel leefruimte in deze luxe integraalcamper.

Scandinavië-specificatie zorgt voor warmte

Basisvoertuig van dienst is de Mercedes-Benz op een 5500 kg chassis van AL-KO. Onder de kap een heavy duty-motor van 170 pk. De Mercedes heeft een 9G-tronic automaat en is uitgerust met alle mogelijke assist-systemen, waaronder attention assist, het ESP antislip- en antispinsysteem en rijlicht-assist. Zaken als ABS, cruise control, dubbele airbags zijn standaard. De Kabe Crown i860 LQB heeft verder onder meer elektrisch verwarmde achteruitkijkspiegels. Die passen mooi bij de Scandinavië-specificatie, waarmee het Zweedse merk zijn campers uitrust. Dit pakket omvat een krachtige 110 Ah-accu, een 160 A-generator, een verwarmingspakket voor onder de cabinestoelen en vloerverwarming. Hiermee is het ook onder de koudste weersomstandigheden lekker warm in de camper.

Kabe Crown exterieur
Het exterieur van deze bijna 9 meter lange Kabe Crown.
Kabe Crown exterieur
Het exterieur van deze bijna 9 meter lange Kabe Crown.

Relaxen in de zithoek

Natuurlijk biedt de Kabe Crown i860 LQB volop gelegenheid om gezellig met elkaar te zitten of even te relaxen. Dat kan in de riante zitgroep, bestaande uit een hoekbank, een zijbank en de draaibare cabinestoelen. In het midden staat een grote tafel met afgeronde hoeken. Kopers hebben keuze uit verschillende woonsferen en meubelstofferingen. Zo krijgt elke Kabe een persoonlijke touch.

Crown i860 LQB keuken
Crown i860 LQB keuken

De Q van queensbed

Direct achter de zitbank is de ruim opgezette hoekkeuken geplaatst, met een ronde rvs-spoelbak, een driepitskooktoestel met piëzo-ontsteking en lades met soft-close-sluiting. De TecTower-koelkast met vriesvak is naast de keuken te vinden, evenals de ingebouwde oven. Ook in de badkamer – met separate douchecabine – hebben kampeerders voldoende bewegingsvrijheid. De Q in de naam Kabe Crown i860 LQB staat natuurlijk voor queensbed. Dit bed met een afmeting van afmeting van 2,00 x 1,38 meter lonkt uit tot lekker lang blijven liggen óf om juist fijn vroeg naar bed te gaan. Meer slaapplaatsen zijn te creëren door te kiezen voor een elektrisch hefbed, dat deels boven de cabinestoelen hangt en 1,88 bij x 1,22 meter is. De dinette is eventueel ook nog tot bed om te bouwen.

Crown i860 LQB queensbed
Het queensbed in de Kabe Crown i860 LQB.
Crown i860 LQB queensbed
Het queensbed in de Kabe Crown i860 LQB.

Sfeervolle verlichting

Lichtbalken met ingebouwde spotjes en indirecte verlichting boven de kastjes zorgen in de camper voor sfeer. De nachtverlichting is met een schakelaar vanuit bed te bedienen. In de garage zijn eveneens lampen aangebracht. Ook is hier een stopcontact te vinden. En omdat de Kabe Crown i860 LQB een camper van Zweedse makelij is, heeft hij natuurlijk ook een uittrekbaar en verwarmd skivak mét verlichting. Over deze luxe integraalcamper is nog veel meer te vertellen. Alle details zijn daarom te vinden via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…