Luxe en gezelligheid komen samen in de Hobby Maxia

Martine van Kuler

Een caravan met de sfeer en luxe van thuis. Dat was de wens van Hobby. Met de nieuwe Maxia is dat volgens ons heel goed gelukt. De Hobby Maxia is bovendien wintervast, dus je kunt er prima in verblijven als de temperatuur wat lager is. De caravan is voor 2022 verkrijgbaar in twee modellen: 495 UL en 660 WQM.

Hobby Maxia

De Hobby Maxia is de vervanger van de Premium, het huidige topmodel van de Duitse caravanbouwer. Dat betekent dat je flink in de buidel moet tasten als je hem wilt aanschaffen. Maar dan heb je ook echt wel wat!

Scandinavische gezelligheid in de Hobby Maxia 495 UL.
Scandinavische gezelligheid in de Hobby Maxia 495 UL.

Een caravan met huiselijke gezelligheid

De Premium straalt een extravagante luxe uit. Dat is bij de Hobby Maxia minder het geval. Luxe is de caravan wel, maar het oogt – wat ons betreft, maar smaken verschillen – allemaal net even wat warmer. Dat is niet verwonderlijk, want de ontwerpers lieten zich inspireren door het Scandinavische hygge, dat gezelligheid betekent.

De meubelpanelen hebben een rustig licht houtdesign, gecombineerd met gebogen witte kastkleppen. Een groot deel van de haaks geplaatste wanden zijn antraciet van kleur, waardoor ze optisch minder aanwezig zijn. Kortom, met de Maxia omarmt Hobby het Scandinavische design. Dat is niet zo’n opmerkelijke stap, want Hobby heeft in landen als Denemarken en Zweden nog niet zo’n stevige voet aan de grond. Dat moet veranderen en hoe kun je dat beter doen dan met een hyggelige caravan?

Aan licht geen gebrek dankzij het panoramadak!
Aan licht geen gebrek dankzij het panoramadak!

Hobby Maxia 660 WQM - Vakantieappartement op wielen

Voor het eerste seizoen is de Maxia verkrijgbaar in twee modellen. De 495 UL heeft een totale lengte van 7,20 meter, een breedte van 2,30 meter en een gewicht van 1500 kilo. Het modelnummer wordt ook gevoerd door andere Hobby’s, zoals de zoals de Prestige, De Luxe en Excellent. Deze Maxia heeft dezelfde indeling: een comfortabele rondzit waar je prima met vier personen kunt zitten. In het midden een badkamer, daar tegenover de keuken en voorin in de lengterichting twee eenpersoonsbedden.

De 495 UL is natuurlijk mooi, maar écht een eyecatcher is de 660 WQM, die speciaal voor de Hobby Maxia is ontwikkeld. Hobby zelf spreekt van een ‘vakantieappartement op wielen’ en dat is helemaal zo gek niet bedacht, want het model heeft met circa twintig vierkante meter ongelooflijk veel ruimte. Het model is voorzien van een dwars queensbed en een badkamer met aparte douchecabine over de hele breedte achterin. De keuken bevindt zich in de kop en er is een rondzit tegen de linkerzijwand geplaatst. De Maxia 660 WQM is 8,30 meter lang, 2,50 meter breed en heeft een 1900 kilo-as. Een gewicht dat verhoogd kan worden tot 2200 kilo, omdat dit een tandemasmodel is.

Een caravan of een appartement?
Een caravan of een appartement?

Met Maxia de winter door

Wisselvallige lentes, warme zomers, regenachtige herfstvakanties en koude winters. Deze nieuwe Hobby is een caravan waarin je het hele jaar door kunt kamperen. De caravan is standaard uitgerust met een Truma combi 6. Ben je van plan vaak in de winter te kamperen, dan raden we de optionele ALDE-verwarming aan. Deze werkt net als de verwarming thuis door middel van vloeistof die door radiatoren stroomt.

We schreven het hierboven al: de Hobby is een caravan uit het topsegment. En daar hangt een prijskaartje aan. De 495 UL is er vanaf 32.800 euro. Voor de 660 WQM moet je minimaal 41.850 euro op tafel leggen.

Wil je meer weten over de Hobby Maxia? Kijk dan eens in het gratis Campingtrend magazine van deze maand. Hierin vind je trouwens ook andere interessante onderwerpen, zoals kamperen in Toscane, de leukste kerstmarkten én een interview met de ontwerper van de Cercle.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!