Caravans Nederland
Nog steeds in het assortiment.

Polaris Outdoor luifel onder de loep

Martine van Kuler

Het is een warme voorjaarsdag op de camping. De zon schijnt uitbundig en de campingburen zoeken tevergeefs naar een plekje in de schaduw. Zelf zit ik er heerlijk bij. Onder de nieuwe Polaris Outdoor luifel is het prima uit te houden.

Een aantal weken geleden schreef ik op Campingtrend al over onze nieuwe Nova voortent van Polaris Outdoor. De Nova 300 is ruim, waterdicht, stormvast en ook nog eens gunstig geprijsd. Extra voordeel: je kunt er eenvoudig een luifel aanritsen. Deze Nova 240 luifel hebben we ook in ons bezit, maar we hadden hem nog nooit gebruikt. Daar kwam op die warme voorjaarsdag verandering in.

Polaris Outdoor luifel
Het begin is er.... easy...
Polaris Outdoor luifel
Het begin is er.... easy...

Polaris Outdoor luifel Nova 240

“De opzetinstructies staan op de website”, zei ik tegen mijn lieftallige echtgenoot. De stokken, het doek en de haringen kwamen uit de tas. “Niet nodig”, was zijn antwoord. Ik geef niet graag toe, maar hij had gelijk. Manlief bleek de opzetinstructie niet nodig te hebben, want toen ik na een kort rondje met de hond terugkeerde bij onze plek bleek de luifel al te staan. “Het opzetten ging heel makkelijk, hij stond zó!” was zijn reactie.

Met of zonder zijwanden

De luifels en voortenten van Polaris Outdoor sluiten perfect op elkaar aan. Ze zijn gemaakt van hetzelfde geweven polyester tentdoek (Mehler Airtex 240) en hebben allebei een naadloos, en dus waterdicht, dak. De luifel heeft een 28 mm stalen frame en dezelfde Easy Grips als de voortent. Standaard wordt de Nova 240 geleverd met zijwanden. Deze rits je er eenvoudig in en uit, dankzij de kwaliteitsritsen van YKK. Wij hebben het dit weekend met één zijwandje gedaan, zo zaten we lekker uit de wind toen het ’s avonds wat ging waaien.

Luifel Polaris Outdoor
Luifel Polaris Outdoor
Polaris Outdoor Luifel
Nog steeds heel blij met deze voortent en luifel van Polaris Outdoor.
Polaris Outdoor Luifel
Nog steeds heel blij met deze voortent en luifel van Polaris Outdoor.
Polaris Outdoor Luifel
Polaris Outdoor Luifel

Extra leefruimte onder de luifel

Zoals de naam al doet vermoeden is de luifel 2,40 meter diep. Onze ruime kampeertafel past er perfect onder. Er was zelfs nog ruimte over voor de stoelen van de buren, die we toch maar wat schaduw en een glaasje aanboden. Al met al dus een hele fijne ervaring voor ons allemaal met deze luifel.

De Nova 240 luifel is er in verschillende breedtematen. De prijzen liggen – afhankelijk van de maat – tussen de 499 en 669 euro. Wil je nog meer specificaties weten of ben je benieuwd naar de andere producten van Polaris Outdoor, klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!