LQH levelsysteem van Lineppe krijgt update en is lichter

Luc Schaepkens

De Duitse leverancier van kampeeraccessoires Lineppe heeft zijn hydraulische LQH levelsysteem een update gegeven. Het systeem zet met een druk op de knop campers met een totaalgewicht van tot aan 8 ton waterpas. En dat in slechts enkele minuten.

LQH levelsysteem

Het LQH levelsysteem van Lineppe – Made in Germany – moet de camperaar een maximum aan comfort bieden. Het systeem bestaat uit vier hydraulische steunen en een centraal aggregaat. Die zijn verbonden door hydraulische leidingen. Een elektronisch besturingssysteem stuurt het geheel aan. Je bedient het systeem via een optisch mooi uitziend en duidelijk afleesbaar paneel of met de afstandsbediening via de app. Het maakt het Lineppe Quicklift Hydraulik systeem (LQH) tot een van de modernste systemen op de markt.

LQH levelsysteem update zorgt voor meer gebruiksmogelijkheden

Een nieuwe klem om de steunen te bevestigen zorgt voor meer gebruiksmogelijkheden van het LQH levelsysteem. Hiervoor zorgt een klem, die bestaat uit twee delen met een quicklock-verbinding. Hierdoor is het systeem ook te plaatsen als er maar heel weinig ruimte is. Ook kan de klem niet te vast worden aangedraaid. Dat voorkomt eventuele beschadigingen aan de steunen.

Verder werden de steunen en de grondplaten flexibeler. De platen zijn van sterk kunststof – dus roest niet – en zijn ook op een schuine ondergrond te plaatsen. Hierdoor staat het geheel stabieler, zelfs op een schuine ondergrond tot aan 10 graden. De grondplaten zijn berekend op een draaglast van tot aan 2,1 ton per steun. Bijkomend voordeel van het gebruik van kunststof is een gewichtsbesparing. Het scheelt zo’n 2,5 kilo per steun. Dat is 30% per compleet LQH levelsysteem. Een sterk verkoopargument voor de camperaar die overtollige kilo’s kwijt wil.

Naar de site van Lineppe.

Ook Goldschmitt heeft een eigen levelsysteem: HLC-Smart. Je leest er hier over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur