LMC Tandero: Scandinavië meets Japan

Martine van Kuler

De mystiek uit het land van de rijzende zon gecombineerd met de aardse invloeden uit Scandinavië. LMC Tandero, de nieuwste caravanserie van de Duitse fabrikant, biedt het beste uit twee werelden.

Caravan met Japandi design

Scandinavisch design is populair. Het is een eenvoudige, maar functionele interieurstijl met vooral neutrale kleuren en houtsoorten. Het heeft een gezellige en huiselijke uitstraling. De Japanse interieurstijl daarentegen kenmerkt zich door donkere kleuren en vooral: minder is meer. Een Japans interieur straalt rust en sereniteit uit.
Combineer je deze stijlen, dan ontstaat er Japandi: een minimalistisch en functioneel, maar tegelijkertijd ook heel warm en rustgevend interieur. En dat is precies wat je terugziet in de LMC Tandero.
LMC Tandero
LMC Tandero

LMC Tandero - kamperen in een huiselijke sfeer

De hoekige meubels zijn greeploos en tegelijkertijd zien we ronde elementen die een samenhangend totaalbeeld creëren. Naast het houtdecor zijn er matzwarte accenten en grijstinten aangebracht. Boven de bedden is de ondergaande zon te zien. Een detail dat ook in accessoires en in de spiegel naast de ingang terugkomt. De zachte verlichting, open rekken en de rolgordijnen van natuurlijke vezels zorgen bovendien voor een huiselijke sfeer.
LMC Tandero
Een knipoog naar het land van de rijzende zon.
LMC Tandero
Een knipoog naar het land van de rijzende zon.

Nóg een primeur voor de LMC Tandero

De Tandero is de enige caravanserie van LMC met het Japandi-design, maar er is nóg een primeur voor deze caravan. De buitenkant van de LMC-caravans is op de schop gegaan. Met ingang van modeljaar 2023 hebben ze dezelfde bestickering en verlichting aan de achterzijde. Ook aan de voorkant is het een en ander veranderd. De Tandero is de eerste caravan met het nieuwe front, dat er niet alleen anders uitziet, maar ook op een andere manier is gemaakt.
De andere series – met uitzondering van het topmodel Exquisite VIP – volgen de komende jaren. “We willen één design en dus één uitstraling”, legt Robert Klaver, salesmanager van LMC, uit. “Als je een caravan voorbij ziet rijden, moet het meteen duidelijk zijn dat het een LMC is.”
LMC Tandero
Een nieuw front voor de LMC Tandero.
LMC Tandero
Een nieuw front voor de LMC Tandero.

Tandero verkrijgbaar in 5 indelingen

De LMC Tandero is verkrijgbaar met aluminium wanden en velgen en wordt standaard geleverd met een as van 1500 kilo. Hij is er in vijf indelingen. De 500 E en 510 E hebben allebei twee enkele bedden. Het grote verschil tussen beide is de opstelling van de bedden. Deze bevinden zich in de Tandero 500 E voorin en bij de 510 E achterin. Ook de U-vormige zitgroep, keuken en badkamer zijn gespiegeld.

De 430 D en 480 D zijn geoptimaliseerd voor twee personen. De 430 D heeft een tweepersoons dwarsbed voor en een dinette achter. In de 480 D zien we een Frans bed aan de voorkant en achterin een U-vormige zitgroep.

De 500 K tenslotte heeft een dwarsbed voorin en een stapelbed achterin, wat hem bij uitstek geschikt maakt voor gezinnen.
LMC Tandero
De Tandero 500 K heeft een stapelbed.
LMC Tandero
De Tandero 500 K heeft een stapelbed.

De LMC Tandero is verkrijgbaar vanaf 26.300 euro (dit betreft de 430 D). Meer weten over deze of andere caravans van LMC? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!