LMC Style 493 K: jubileummodel met gratis accessoirepakketten

Luc Schaepkens

De LMC Style 493 K 65 Years Edition is een rijk uitgeruste familiecaravan met maar liefst drie accessoirepakketten aan boord. Die zijn gewoon bij de prijs inbegrepen.

LMC Style 493 K is heel herkenbaar

Op de zijkant staat met grote letters 65 Years Edition. De aluminium wielen zijn wit. Koelkastroosters zijn niet te vinden. Een compressorkoelkast maakt namelijk deel uit van de drie gratis accessoirepakketten. Deze koelt beter dan een absorptiekoelkast. Daarentegen werkt hij alleen op stroom en maakt iets meer lawaai. Wel zit er een stillere nachtstand op. De 493 K in het jubileumjasje is eigenlijk een luxe uitvoering van de 490 K. Hij heeft namelijk dezelfde indeling. Zet je deze twee naast elkaar, dan zie je dat de 493 K zo’n 1250 euro goedkoper is, ondanks alle extra’s. Van de vijf accessoirepakketten waaruit je bij LMC kunt kiezen zitten er drie al gratis op.

Einde aan Long Life Technologie

LMC had een speciale opbouwmethode: de Long Life Technologie. We schreven er eerder een artikel over. De caravans van LMC waren hiermee extra beschermd tegen vocht. Het maakte dit merk uniek binnen de Erwin Hymer Group. Maakte, want LMC gooit deze methode nu overboord. Dat is de reden waarom alle caravans van LMC nu een lager prijskaartje hebben. Alleen de bodem is voortaan nog van gfk. Wanden en dak hebben vanaf nu weer een houten frame. Voor de isolatie in de wanden zorgt Styropor. LMC blijft ondanks deze aanpassing wel 12 jaar garantie geven op de waterdichtheid van zijn caravans. Althans, bij een jaarlijkse vochtcontrole.

De LMC Style 493 K heeft vier vaste slaapplaatsen. Voorin het grote tweepersoonsbed met een bedmaat van 208 bij 135 centimeter. Het 10 centimeter dikke koudschuimmatras ligt op een lattenbodem. Optioneel kun je boven het bed kiezen voor een usb-poort. Die klik je in de rail van de leesspots. Kost 40 euro extra. Achterin het stapelbed, de bedden hebben een afmeting van  212 bij 81 en 208 bij 74 centimeter. Hier twee bedlampjes met een nachtfunctie. Daarnaast zijn hier wel standaard usb-poorten aangebracht. Boven de deur in de opbouw – die is voorzien van een raam en een prullenbak – een bedieningspaneel. Hierop lees je o.a. het niveau van de watertanks af.

Veel bagageruimte

De dinette staat in het midden van de caravan, tegenover de keuken. Nadeel van deze plek voor de dinnete is dat de wielkasten duidelijk in de weg zitten. Als er vier personen zitten, moeten er twee niet al te lange benen hebben. In het midden ook een groot dakluik. De kleppen van de bovenkasten zijn groot. Ze omvatten twee kasten per klep. Aan bagageruimte sowieso geen gebrek in deze LMC Style 493 K. En zowel voor als achter is deze ruimte van buitenaf gemakkelijk te bereiken door een groot serviceluik. Klap het onderste stapelbed omhoog en je hebt een garage voor de fietsen. Met een maximaal totaalgewicht van 1700 kilo is dat ook technisch geen probleem.

Naast de vier vaste slaapplaatsen kun je van de dinette een vijfde slaapplaats maken. De afmetingen van dit jubileummodel bedragen 7,16 x 2,32 x 2,60 meter (lxbxh) De twee accessoirepakketten die er nog niet opzitten, zijn het Autarkie-pakket hete luchtverwarming en het Douchepakket. Deze pakketten kosten respectievelijk 834 en 549 euro. De LMC Style 493 K is te koop vanaf 21.460 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur

LMC