LMC Style 400 F: door opklapbed zee van ruimte

Luc Schaepkens

Hoe zorg je voor zoveel mogelijk ruimte in een compacte caravan? LMC doet dat door in de LMC Style 400 F een opklapbed in te bouwen. Zo heb je overdag geen ongebruikt bed dat ruimte inneemt. En ’s nachts maak je van de hele caravan een riante slaapkamer. Dat is slim bedacht.

Compacte LMC Style 400 F

Het opklapbed staat overdag onzichtbaar tegen de achterwand. Zo heb je in de compacte LMC Style 400 F riant de ruimte. Van de frontkeuken vooraan tot aan de zithoek achteraan. Er gaat geen ruimte verloren aan een bed dat je niet gebruikt. Pas als je dat nodig hebt klap je het omlaag. Je maakt dan van de caravan in een handomdraai een ruime slaapkamer. Het bed heeft een bedmaat van 1,50 bij 1,90 meter. Compacte caravan van buiten en toch ruim van binnen. Daar is over nagedacht.

De ruime Style 400 F met het verborgen opklapbed tegen de achterwand.
De ruime Style 400 F met het verborgen opklapbed tegen de achterwand.

LMC Style 400 F is ruime compacte caravan

De compacte caravan LMC Style 400 F heeft een stahoogte van 1,98 meter. Hij geeft hetzelfde ruimtegevoel als de grotere Stylemodellen. Daarbij hoef je niks om te bouwen en niet met kussens te slepen. Het bed zakt eenvoudig omlaag door aan weerszijden op de vergrendeling te drukken. Enige wat je eerst moet doen is de tafel laten zakken. Het bed zakt dan boven de banken van de zithoek. Het is meteen gebruiksklaar. Want het beddengoed kan blijven liggen Ook de kussens van de zithoek blijven op hun plek. Lekker gemakkelijk, geen gedoe.

Met het bed omlaag geklapt.
Met het bed omlaag geklapt.

De ruimtes

De frontkeuken staat meteen rechts naast de deur. Het raam erboven zorgt voor daglicht en ventilatie. Tegenover de deur bevindt zich de badkamer. Hier veel opbergruimte en een eigen dakluik. Links naast de deur van de badkamer staat de ruime 141 liter grote koelkast. Handig detail: de lichtrail met daarop usb-stopcontacten en verlichting. Die kun je precies daar naartoe schuiven waar je ze hebben wilt. Ook onder de tafel zitten nog vier usb-stopcontacten. Het lage dressoir tegenover de kast is een prima plek voor de televisie.

Compact van buiten, ruim van binnen.
Compact van buiten, ruim van binnen.

De specificaties

De LMC Style 400 F meet – compleet met dissel – 5,83 meter in de lengte. Hij is 2,32 meter breed. Hij mag standaard maximaal 1300 kilo wegen, desgewenst op te waarderen tot 1700 kilo. Het laadvermogen bedraagt daarmee 266 of 666 kilo. Er zijn diverse accessoirepakketten om hem verder aan te kleden. De Style 400 F is er vanaf 16.900 euro. Kijk hier naar de dichtsbijzijnde dealer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur

LMC