LMC Innovan is nieuwe buscamper voor een instapprijs

Luc Schaepkens

De Duitse camper- en caravanbouwer LMC heeft met de LMC Innovan vanaf nu ook een buscamper. Gezien de grote vraag naar deze campersoort én de aanwezige expertise – LMC valt onder de Erwin Hymer Group – is dit een voor de hand liggende zet.

Innovan buscamper

De Innovan buscamper is vers van de pers, zoals dat heet. Oftewel helemaal nieuw. Basisvoertuig is de good old Fiat Ducato. Er komen drie klassieke indelingen. Twee keer met een dwarsgeplaatst bed achterin en er komt een indeling met enkele bedden. In lengte uiteenlopend van 5,40 meter tot 6,40 meter. En dat voor een instapprijs.

LMC Innovan is minimalistisch en klassiek

Verwacht geen gekke fratsen bij de LMC Innovan. Het is een rechtoe-rechtaan buscamper. De keuken staat in de schuifdeur met daar tegenover een compacte badkamer. In die badkamer een wastafel in de hoek. Daaronder ruimte om kleding op te bergen, van buitenaf toegankelijk. Dit zagen we eerder bij de Eliseo en Campeo buscampers van Bürstner. De zithoek bestaat uit een dinettebank en de draaibare cabinestoelen. Wat je noemt een klassieke indeling. Het interieur is uitgevoerd in lichte tinten en doet modern aan. De kleuren grijs en wit overheersen. Afgewisseld met een houtlook hier en daar, zoals bij de tafel. De bovenkastjes en het keukenblok missen handgrepen. Dat geeft het geheel een strak aanzien.

De keuken loopt door tot tegen het bed. Zo heb je vrij zicht van voor tot achter. Dat werkt ruimtelijk. De koelkast staat op de kopse kant van het keukenblok. Daardoor kun je ook van buitenaf je drankje pakken. De haakjes om de handdoek en vaatdoek aan op te hangen, zitten in een rail en zijn verschuifbaar. De watertank zit bij de LMC Innovan onder de vloer. Daardoor hou je in de buscamper meer bagageruimte over. De tank is bovendien geïsoleerd en verwarmd. Een gaskachel zoek je tevergeefs. Stoken doe je namelijk op diesel.

Slaaphefdak is optioneel

Wil je in de LMC Innovan met meer dan twee personen op reis? Geen probleem. Je kunt er namelijk optioneel een slaaphefdak op krijgen. Daarmee zijn er vier slaapplaatsen aan boord. Verdere details over uitrusting en optioneel toe te voegen extra’s zijn nog niet bekend. Ook het gewicht en de prijzen van de drie indelingen zijn nog niet bekend. LMC verklapt wel al dat de Innovan in Duitsland vanaf 39.900 euro te koop komt. Dat is zonder onze bpm.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur

LMC