LMC Exquisite VIP: een indrukwekkend ruime caravan

Martine van Kuler

Luxe, ruimtelijk, prachtige stoffen en een mooie afwerking. De LMC Exquisite VIP is de crème de la crème als het gaat om caravans. De tandemasser is vanaf 2022 verkrijgbaar in vier indelingen: de 595, 655, 685 en 695.

Exquisite

Caravanbouwer LMC had al caravans onder de naam Exquisite in het assortiment. De toevoeging VIP is niet voor niets toegevoegd. De fabrikant uit Sassenberg gaat met de vernieuwdeExquisite op de luxe toer.

Luxe caravan met bovengemiddelde lengte en breedte

DeLMC Exquisite VIP-modellen variëren in lengte van 8,43 tot 9,42 meter en ze hebben op een na allemaal een dubbele as. Je hebt dus een flink lel achter je auto hangen. Ook de breedte is bovengemiddeld. Ze hebben alle vier een opbouwbreedte van 2,52 meter. Hierdoor werd het volgens de fabrikant mogelijk een bijzonder ruim interieur te creëren. Op het eerste gezicht lijkt dat inderdaad gelukt.

Je komt de caravan binnen via een extra brede toegangsdeur. Wat volgt is een eersteklas inrichting met een verlichte vitrinekast, lederlook bekleding, comfortabele bedden met in hoogte verstelbare hoofdborden en een keuken die niet alleen een fornuis, maar ook een oven heeft. De indirecte verlichting zorgt voor een gezellige sfeer.

Aan luxe geen gebrek in de LMC Exquisite VIP. Dit is de 685.
Aan luxe geen gebrek in de LMC Exquisite VIP. Dit is de 685.

Vier indelingen van de LMC Exquisite VIP

De kortste uit de serie is de LMC Exquisite VIP 595. Met zijn 8,43 meter is het echter geen kleine caravan te noemen. Hij heeft achterin een rondzit en voorin een in de lengte geplaatst tweepersoonsbed. Een schuifdeur zorgt voor privacy. In het midden vind je de compacte badkamer met toilet, wastafel en douchemogelijkheid. Er tegenover de keuken, zogezegd met fornuis en oven én een grote koelkast met een inhoud van 140 liter. Daar kunnen we flink wat flessen wijn in kwijt.

De LMC Exquisite VIP 655 is een slagje groter. Ook hier vind je achterin een ruime rondzit, in het midden een wat kleinere treinzit. Het tweepersoonsbed zit in de breedte voorin. Met aan het voeteneind een dressoir met tv-opstelling, zodat je lekker vanuit je bed kunt kijken. De koelkast in deze luxe caravan is met een inhoud van 190 liter echt ruim.

Kampeerders die een grote badkamer willen, komen aan hun trekken met de LMC Exquisite VIP 685. Deze caravan heeft namelijk achterin een sanitaire ruimte over de gehele breedte. Ervoor staat een queensize bed. Net als de 655 heeft de 685 twee zitgroepen.

De LMC Exquisite VIP 695 tenslotte, is met zijn 9,42 meter het langste model. Het ruime woongedeelte heeft ook hier twee zitgroepen: een rondzit achterin en in het midden de treinzit. Hetqueensize bed staat in de lengte voorin. Bijzonder is de aparte douche, met daarnaast een ruimte met toilet en wastafel.

Vooral geschikt voor twee personen

Met de Exquisite VIP heeft LMC een caravan gebouwd die vooral de betere middenklasse zich kan veroorloven. De prijzen beginnen namelijk bij 38.900 euro. Wie denkt voor dat geld een ruime gezinscaravan aan te schaffen komt enigszins bedrogen uit. De luxe caravan is namelijk vooral geschikt voor twee personen. Natuurlijk kun je er prima met meerdere mensen in slapen, maar dan moet je wel steeds de rondzit ombouwen tot bed. Alle modellen hebben namelijk maar één vast (tweepersoons)bed. De LMC Exquisite VIP lijkt ons dan ook vooral een caravan voor koppels die houden van luxe. Wil je meer weten over deLMC Exquisite VIP? Kijk dan hier. Is deze luxe caravan je iets te duur of zoek je een exemplaar met bijvoorbeeld een stapelbed? Kijk dan eens bij deze serie van LMC.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!