LMC Element T 638: een ruime halfintegraal met Frans bed

Luc Schaepkens

De LMC Element T 638 is het vijfde model van de instapserie Element. In deze halfintegraal met een Frans bed heb je lekker de ruimte.

Campermodellen

LMC kiest ervoor alleen die campermodellen te bouwen die het beste verkopen. Zo zijn ze gestopt met de integraalmodellen. Blijven over de halfintegraalseries Cruiser en Element. Daarnaast zijn er nog een jubileummodel – de 643 G halfintegraal – en een buscamper. Element is de instapserie van LMC. Deze serie halfintegralen kwam in 2019 met twee indelingen op de markt. Een jaar later kwamen er twee indelingen bij. Er was zodoende keus uit een indeling met enkele bedden of met een queensbed, in lengte uiteenlopend van 6,98 tot 7,41 meter. Het vijfde model is de LMC Element T 638 met een Frans bed. Hij maakt het aanbod compleet.

LMC Element T638 optioneel met vijf slaapplaatsen

Behalve het Franse bed achterin kun je kiezen voor een optioneel elektrisch te verstellen hefbed boven de zithoek. Zo zijn er tot aan vijf slaapplaatsen aan boord. Want ook de zithoek laat zich nog ombouwen tot een bed. De LMC Element T 638 heeft – volgens de opgave van de fabrikant – vier zitplaatsen met gordel. Je hebt in deze net geen zeven meter lange camper lekker de ruimte. Zo is de stahoogte in de hele camper een aangename 2,12 meter. Het Franse bed dat aan de kant van de bestuurder staat, is 2,01 meter bij 1,34 / 0,85 meter. Naast dit Franse bed zien we de badkamer met toilet, douche en wastafel.

In het midden van de camper aan de bestuurderskant de L-vormige keuken. Daar tegenover een hoge kast voor kleding en de koelkast. Deze laatste heeft een inhoud van 142 liter. Optioneel kun je kiezen voor een groter model. De zithoek bestaat uit de twee draaibare cabinestoelen en een dinettebank. Aan de bijrijderskant nog een losse zitplaats. De tafel kan worden uitgeklapt, zodat je ook met meerdere personen tegelijk kunt eten. Wat verder opvalt bij de LMC Element T 638 is de prettig lage instap. Deze halfintegraal blijft onder de 3500 kilogrens. Met een leeggewicht van 2724 kilo blijft er op papier een laadvermogen van 776 kilo over. De camper is desgewenst op te waarderen tot een maximumgewicht van 4400 kilo.

Het optionele elektrische hefbed.
Het optionele elektrische hefbed.

SpecificatiesSpecs LMC Element T 638

Basis:: Fiat Ducato, 2.3 multijet 140 pk
Afmetingen (lbh):: 6,98 / 2,32 / 2,92 meter
Leeggewicht / Laadvermogen:: 2724 / 776 kilo
Maximaal gewicht:: 3500 kilo / tot 4400 kilo mogelijk
Zit-/slaapplaatsen:: 4 / tot aan 5
Prijs:: vanaf 71.390 euro
Website:: Naar de site van LMC.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur