LMC 2024 Innovan Active
De avontuurlijke LMC Innovan

LMC 2024: afscheid en welkom bij de caravans + volop campernieuws

Marije Onderwaater

De persconferenties zijn weer begonnen! In het Duitse Rheda-Wiedenbrück presenteerde caravan- en campermerk LMC vandaag het nieuws voor seizoen 2024. Bij de caravan zien we de nieuwe en veelbelovende serie Videro en bij de campers een sportieve Innovan. En er is nog veel meer nieuws!

In dit artikel vertellen we je in het kort wat je bij LMC kunt verwachten voor modeljaar 2024. In de komende weken gaan we op Campingtrend uitgebreider in op het caravan- en campernieuws. Want eigenlijk is dat teveel om in één keer te vertellen. Natuurlijk geven we je wél vast een sneak preview!

LMC Caravans modeljaar 2024

Dag Musica, hallo Videro
Het doek valt voor de caravanserie Musica. Maar geen nood, in de coulissen staat al een vervanger te trappelen om de weg op te mogen. De LMC Videro is de nieuwste caravanserie en is een combinatie van populaire indelingen uit de al bestaande caravanreeksen Style, Vivo en Tandero. De vorig jaar in de Tandero geïntroduceerde Japandi-stijl – Scandinavisch design met Japanse invloeden – blijkt een blijvertje. Ook in de Videro komt deze look terug.

Vivo Last Edition
Ook voor de gezinscaravan Vivo nadert het afscheid; 2024 is het laatste jaar dat deze serie bij LMC is te zien. Ter gelegenheid daarvan zijn er twee Last Edition-modellen. Dat zijn de 522 K en de 532 K; die elk tot aan zes slaapplaatsen hebben. De populaire indeling 580 D met boegkeuken en panoramavenster is al in de nieuwe Videro-serie te vinden. Als actiemodel is de Vivo uitgerust met onder meer een douchepakket en een premium matras.

Nieuw front Style
De Style kreeg vorig jaar al een flinke make-over met een strakker en eigentijdser ontwerp. Voor modeljaar 2024 zette LMC de puntjes op de i. Zo zijn in het interieur zwarte accenten aangebracht die mooi combineren met de in 2022 geïntroduceerde kleur saliegroen. De absorptiekoelkast in de keuken is ingeruild voor een compressorexemplaar. En de Style heeft een nieuw front. Een verandering die voor alle caravans geldt en vorig jaar al werd ingezet met de Tandero.

Kleine aanpassingen Tandero
De Tandero is een middenklasse caravan met een hoog uitrustingsniveau. Omdat de Tandero nog heel nieuw is, voerde LMC slechts kleine aanpassingen door, waaronder een verbeterde badkamer met meer bewegingsvrijheid in de 430 D, 500 K, 500 E en de 510 E.

Veiligheid en Home-app
Omdat LMC veiligheid belangrijk vindt, zijn alle caravans vanaf nu standaard uitgerust met onder meer een pechset, anti-slingerkoppeling, een rookmelder en stopcontactbeveiliging. Vanaf 1 augustus is de LMC Home App voor Apple en Android verkrijgbaar. Deze app geeft meer informatie over de caravan, bijvoorbeeld over de watertanks en de bandenspanning.

LMC 2024 Videro
Het interieur van de LMC Videro
LMC 2024 Videro
Het interieur van de LMC Videro

LMC Campers modeljaar 2024

LMC Innovan Active
De Innovan-buscamperserie krijgt een stoere toevoeging: de LMC Innovan Active (zie foto boven artikel). Dit gelimiteerde model – er komen slechts honderdvijftig campers te koop – is speciaal ontwikkeld voor outdoorliefhebbers. Zo is meer ruimte gecreëerd om spullen rechtop te vervoeren, denk bijvoorbeeld aan een sup of visgerei. De in matgrijs uitgevoerde Active heeft onder meer een imperiaal met ladder, robuuste banden en felle spots.

LMC Innovan 592
Op de CMT in Stuttgart was de LMC Innovan 592 afgelopen januari te bewonderen. Dit was een studiemodel van een buscamper onder de 6 meter mét enkele bedden. Beursbezoekers konden de buscamper van binnen en van buiten bekijken en hun mening over dit studiemodel geven. Inmiddels zijn de resultaten bekend én de 592 blijkt te zijn goedgekeurd. Later dit jaar gaat de serieproductie van start.

Nieuwe Tourer
De H 664 G is de nieuwe indeling in de Tourer-serie. De nieuweling valt vooral op door zijn chassis: een Ford. Hiermee is er bij de Tourer nu keuze uit drie basisvoertuigen. Naast Ford zijn dat Fiat en Citroën. De H 664 G is 7,05 meter lang en heeft een aerodynamisch exterieur; de bestuurderscabine en de opbouw sluiten naadloos op elkaar aan. De halfintegraal is ook verkrijgbaar in de Lift-uitvoering met hefbed. Verder maakt LMC gebruik van een lichtgewicht constructie, die een positief effect op het verbruik heeft.

Cruiser-trio wordt duo
LMC neemt afscheid van de halfintegraalcamper Cruiser T 732 G, waardoor de serie straks alleen nog bestaat uit de V 646 G en de T 662 G. Deze volgens LMC geliefde indelingen blijven voor nu ongewijzigd. Na dit modeljaar komen ze uit als 3.0 generatie, aldus het merk.

LMC Innovan 592
Het studiemodel LMC Innovan 592 gaat in productie.
LMC Innovan 592
Het studiemodel LMC Innovan 592 gaat in productie.
LMC Tourer H 664 G
De nieuwe LMC Tourer H 664 G
LMC Tourer H 664 G
De nieuwe LMC Tourer H 664 G

Meer over LMC 2024

Binnenkort bespreken we het LMC 2024-nieuws uitgebreider!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…