Liefde en muziek op de camping

Martine van Kuler

Dat kamperen leuk is wisten wij natuurlijk al, maar inmiddels lijkt dit ook in de televisiewereld doorgedrongen. Deze week zijn er op de publieke omroep twee televisieprogramma’s te zien die zich afspelen op een camping: Streetlab: Camping de liefde én De 3 sterren camping.

Televisieprogramma’s

We kennen natuurlijk CampinglifeWe zijn er Bijna!Camp to Go en RTL Kampeert: televisieprogramma’s waarin echt wordt gekampeerd. Van iets andere orde zijn de twee shows die deze week te zien zijn. Kamperen is niet de hoofdzaak, maar tóch spelen ze zich af op een camping of iets wat daarvoor moet doorgaan.

De heren van Streetlab op Camping de liefde (Fotografie: Stijn Ghijsen).
De heren van Streetlab op Camping de liefde (Fotografie: Stijn Ghijsen).

Streetlab: Camping de liefde

Zoals de naam al doet vermoeden, draait het in Streetlab: Camping de liefde om romantiek. Deze serie van de KRO-NCRV was online al een groot succes. Reden voor de omroep om de heren van Streetlab een kans te geven op het publieke net. In Camping de liefde ontvangen Daan, Stijn, Tim en Jasper tien jonge vrijgezellen die op zoek zijn naar de ware liefde. Ze organiseren iedere aflevering twee activiteiten om de campinggasten dichter bij elkaar te brengen. Aan het einde van elke aflevering worden de deelnemers gevraagd hun hart te geven aan een andere kandidaat. En heeft iemand geen hart weten te veroveren, dan moet hij of zij de camping verlaten. Voor elke vrijgezel die de camping verlaat, komt er een nieuwe in de plaats.

One Night Tent 
De campinggasten kunnen ook een plek veroveren in de One Night Tent voor een romantische nacht. Met hopelijk als resultaat dat er één of meerdere liefdeskoppeltjes op de camping ontstaan.
Streetlab: Camping de liefde is dinsdag rond 22.10 uur te zien op NPO 3 of terug te kijken via NPO Start.

De 3 sterren camping van Simon Keizer, Nick Schilder en Kees Tol. (Fotografie: FastForward)
De 3 sterren camping van Simon Keizer, Nick Schilder en Kees Tol. (Fotografie: FastForward)

De 3 sterren camping

Het campingleven is Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol goed bevallen, want hun 3 sterren camping is geopend voor een tweede seizoen. Het format is ongewijzigd. De Volendamse vrienden ontvangen er bekende vrienden voor goede gesprekken en leuke activiteiten. Waar zijn hun gasten momenteel mee bezig? Zijn ze blij met de dingen die ze doen? En hoe gaan zij om met de stress en onrust die voor veel mensen zo herkenbaar is in deze tijden? Iedere dag wordt muzikaal afgesloten bij het kampvuur. De komende afleveringen ontvangen Nick, Simon en Kees onder anderen zangeres Maan, singer-songwriter Dotan, Edwin Evers, Najib Amhali en Romy Monteiro.
De 3 sterren camping is woensdag om 20.25 uur te zien op NPO 3 of terug te kijken via NPO Start.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!