Mobilvetta Kea P

Lekker luxe uit Italië: de Mobilvetta Kea P85 en de Kea I85

Marije Onderwaater

Zet een rijtje campers naast elkaar en je pikt die van Italiaanse makelij er zo uit. Dat geldt ook voor de campers van Mobilvetta, die dat typisch Italiaanse design hebben. Voor 2023 introduceert Mobilvetta twee nieuwkomers: de halfintegraal Kea P85 en de integraalcamper Kea I85.

Het wagenpark van de camperbouwer uit Poggibonsi, dat in het Italiaanse Florence ligt, is vrij compact. Mobilvetta heeft twee integraalcampers, de K-Yacht Teckno Line en de Kea I. De Krosser en de Kea P zijn de halfintegraalseries van het merk. En dan bouwt Mobilvetta sinds 2021 ook een buscamper, de Admiral. De Kea P en de Kea I hebben er nu een indeling bij gekregen.

Indeling Mobilvetta Kea P85 en Kea I85

Qua indeling heeft de Kea 85 – zowel bij de halfintegraal als bij de integraalcamper – veel weg van de Kea 86. De lengte van 7,45 meter is nagenoeg gelijk aan die van de Kea 86, die 2 centimeter langer is. Beide nieuwkomers hebben achterin enkele bedden, net als de 86. Het verschil in plattegrond zit ‘m in het zitgedeelte. Waar de Kea 86 een face-to-face-indeling heeft, is in de nieuwe campers gekozen voor een riante hoekbank. Samen met de zijbank en de draaibare cabinestoelen is er genoeg zitruimte voor op z’n minst vier personen. De tafel is verplaatsbaar.

Mobilvetta Kea P85 en Kea I85 interieur
Mobilvetta Kea P85 en Kea I85 interieur
Mobilvetta Kea P85 en Kea I85 bedden
Mobilvetta Kea P85 en Kea I85 bedden

Sfeervol sanitair

De keuken in de Mobilvetta Kea P85 en Kea I85 is L-vormig. Tegenover het keukenblok staat de koelkast, die een inhoud van 145 liter heeft. Het sanitaire gedeelte doet warm en sfeervol aan. Hier geen steriel wit, maar laminaat met teakhouteffect en een houten vlonder in de douche. Ook in het toilet, dat samen met de wastafel aan de overkant is te vinden, is veel hout gebruikt. Het sanitair is met twee deuren af te sluiten van het woongedeelte en het slaapgedeelte. Rondom de enkele bedden achterin de camper is veel opbergruimte gecreëerd. Zo zijn er bovenkastjes én ruime kasten onder de bedden. Een luik onder de bedden biedt directe toegang tot de garage.

Mobilvetta Kea 85 douche
Mobilvetta Kea 85 douche
Mobilvetta Kea 85 toilet
Mobilvetta Kea 85 toilet

Garage voor fiets of scooter

Lekker een fiets- of scootertochtje maken op vakantie? Dat kan prima, want de garage van beide Mobilvetta’s is groot genoeg voor twee fietsen of een scooter. De deuren aan weerszijden maken het makkelijk om de garage te bereiken. In de garage zijn bevestigingshaken aangebracht.

Meer info over de Mobilvetta Kea P85 en de I85 vind je op de site van het Italiaanse campermerk.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…