Leestip: reis- en ontdekboek ‘Wijnroutes in Nederland en België’

Luc Schaepkens

‘Wijnen, wijnen, wijnen!’, maar dan anders. Met het boek ‘Wijnroutes Nederland en België’ ontdek je de mooiste wijnstreken van de Lage Landen. Want voor mooie en bijzondere wijnmakers hoef je helemaal niet zo ver te reizen, zo blijkt uit dit nieuwe reis- en ontdekboek van Barbara Haverkamp.

Haverkamp

Haverkamp deelt in ‘Wijnroutes Nederland en België’ de beste wijnroutes in deze landen. Je ontdekt betoverende plekken in de Lage Landen. Zo kom je bij een wijngaard waar klassieke muziek wordt afgespeeld tussen de ranken en waan je jezelf even in een droom wanneer je plaatsneemt aan een met linnen gedekte tafel tussen het groen.

Wijnroutes: bezoek wijngaarden en wijnhuizen

Ontdek ook de verrassende urban wineries midden in diverse steden. Verder vind je in het boek achtergrondinformatie over Nederlandse en Belgische wijnen, prachtige foto’s, tips en interviews met bekende wijnambassadeurs. Ben je al vast op zoek naar een mooi reis- en ontdekboek voor de wijnliefhebber? Dan is dit een perfect cadeau.

“Als er één ding is dat steevast terugkeert tijdens al mijn vakanties, dan is het wel wijnhuizen en wijngaarden bezoeken. Dezelfde beleving kun je nu ook dicht bij huis krijgen. Eén ding is duidelijk: wijn uit de Lage Landen zit in de lift. Met dit boek hoop ik iedereen te inspireren om wijnhuizen dicht bij of juist iets verder van huis te gaan ontdekken”, aldus Barbara Haverkamp.

Over de auteur

Barbara Haverkamp is een wijnliefhebber pur sang met de nodige wijndiploma’s op zak. Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt door haar passie voor wijn te combineren met haar jarenlange marketingervaring. Ze deelt haar tips, hotspots en expertise op DeWijnwijven.nl en Grapefinds.nl. Hier vind je de leukste plekken met goede wijn in de segmenten wijnbars, restaurants, wijnwinkels en nu dus ook wijngaarden.

Wijnroutes Nederland en België | Auteur: Barbara Haverkamp | ISBN: 9789021583495 | Prijs: €22,50 | Verschijnt op 9 november 2021

Volg Barbara Haverkamp online.

Ook in het Duitse Rheinhesen kom je als wijnliefhebber aan je trekken. Wellicht ga je liever naar Duitsland? Hier wat Duitse wijnboeren die een overnachtingsplek voor campers aanbieden.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur