Lech Camping in het Duitse Beieren: prima voor kort of langer verblijf

Marije Onderwaater

Voor een overnachtingscamping heb ik een paar wensen, waaronder een zwemmogelijkheid. Op zoek naar een plek om te overnachten tijdens onze reis naar Oostenrijk, kwam ik zo terecht op Lech Camping in Affing-Mühlhausen, gelegen in het Duitse Beieren. Dat bleek een prima keuze!

Leah Camping

Lech Camping ligt op 724 kilometer van Utrecht en 78 kilometer voor München. Voor ons was dit een ideale afstand om de eerste dag af te leggen. Het was daarom extra jammer dat het verkeer op onze eerste reisdag tegenzat en we daarom later dan gepland op de camping aan kwamen. Daardoor konden we niet zo van de camping genieten als we hadden gehoopt.

Jammer dus, want er is echt genoeg te doen. We reserveerden de camping vanwege de zwemvijver, waar we na onze dag in de auto graag wilden afkoelen. Uiteindelijk hebben de jongens dat nog wel gedaan en ze vonden het geweldig. In de zwemvijver liggen namelijk allerlei surfplanken, bootjes en ander waterspeelgoed waarmee ze zich helemaal konden uitleven. Er is nog veel meer te doen voor kinderen. Zo staan er allerlei skelters waar de kleine campinggasten gewoon gebruik van kunnen maken. Verder is er een speeltuintje en staat er een trampoline.

Het terras aan de zwemvijver.
Het terras aan de zwemvijver.
De zandbak naast het terras.
De zandbak naast het terras.
Kijk wat een leuke boekenkasten!
Kijk wat een leuke boekenkasten!
Een van de kampeervelden.
Een van de kampeervelden.

Terras aan de zwemvijver

Ook handig voor een overnachtingscamping: er is een restaurant met terras. Vanaf dat terras kijk je op de zwemvijver. Wij hebben hier zelf niet gegeten, maar vooral het terras – en ook de Duitse biertjes die we op de tafels zagen staan – zag er goed uit.

En dan het sanitair van Lech Camping: dat was echt enorm schoon. Bij aankomst kregen we een code waarmee we het sanitairgebouw in konden. De douches waren goed en ruim en alles is goed onderhouden. Een enorme pré!

Tegenover de camping is een grote supermarkt te vinden. Heel handig voor de boodschappen op de camping of voor tijdens je reis naar de volgende bestemming. Bij de supermarkt hoort nog een bakkerij waar wij heerlijke belegde broodjes kochten die we onderweg naar Oostenrijk opaten. Zo hoefden we geen dure tankstationbroodjes te kopen.

De jongens vermaakten zich super in de zwemvijver.
De jongens vermaakten zich super in de zwemvijver.

Camping ook voor langer verblijf

En dan onze staanplaats. Wij kozen voor een wat grotere Komfortplatz met water en stroom. Dit was eigenlijk niet echt nodig voor ons korte verblijf, maar we hadden er een prima plek aan. Die was trouwens niet echt goedkoop. Wij betaalden voor twee volwassenen en twee kinderen (8 en 11 jaar) 61,90 euro en dat vind ik voor een overnachtingscamping best aan de prijs. Toch was deze camping het wel waard, met al het beschikbare kinderspeelgoed en het schone sanitair. Daarbij komt dat Lech Camping in Affing-Mühlhausen niet een speciale overnachtingscamping is. Je kunt hier prima meerdere dagen blijven staan. Kampeerders kunnen in de buurt wandelen en fietsen of een van de dichtbijgelegen steden – zoals München of Augsburg – bezoeken.

Achteraf hadden wij hier prima twee nachten kunnen verblijven. Vorig jaar stonden we op onze eerste vakantiestop twee nachten in Honfleur – zie hier onze campingreview – en het jaar ervoor twee nachten op camping Le Daxia bij Lyon en het bevalt ons eigenlijk heel goed om eerst even ergens tot rust te komen voor we weer verder reizen.

Veel groen op deze camping.
Veel groen op deze camping.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…