Le Voyageur Héritage is een luxe integraal op Mercedes

Luc Schaepkens

Camperbouwer Le Voyageur presenteert de nieuwe integraal Héritage. Hij is er in vier verschillende indelingen en twee lengtes. Er is keus uit enkele bedden of een queensbed. Met deze nieuwe serie heeft Le Voyageur ook weer de Mercedes Sprinter als basisvoertuig. We bekijken de Héritage LVXH 7.9 CF met queensbed.

Mogelijkheden

De twee lengtes waaruit valt te kiezen zijn 7,91 meter en 8,75 meter. Het MBUX multimediasysteem is standaard, net als de Alde-verwarming en 143 pk onder de motorkap. Optioneel is er ook een versie met 177 pk. Bijzonder is het 360 graden zicht van bovenaf – het zogenoemde dronezichtsysteem. Dit kun je gebruiken als bewakingscamera.

Daarnaast zijn er een achteruitrijcamera en tal van assist-systemen om het reizen nog aangenamer te maken. Alle systemen zijn te controleren via de Full Box. Zo kun je via dit paneel de waterstand checken, de verwarming lager of hoger zetten en het niveau van de accu’s controleren.

Le Voyageru Héritage LVXH 7.9 CF

De Le Voyageur Héritage LVXH 7.9 CF integraal is de korte versie van 7,91 meter. Hij heeft achterin een queensbed. Dat heeft een bedmaat van 1,9 bij 1,5 meter. Voorin zien we een zithoek met de populaire face-to-face-opstelling en twee banken tegenover elkaar in lengterichting. Boven de zithoek hangt het hefbed – bedmaat 1,9 bij 1,4 meter – met twee extra slaapplaatsen. Dat hefbed is overigens geen beletsel voor een uit de kluiten gewassen dakluik boven de zithoek.

De keuken met twee pitten is tegenover de toegangsdeur te vinden. De 153 liter grote koelkast staat er tegenover, meteen naast de deur. Aan opbergruimte geen gebrek in deze keuken. Achter de keuken is plek voor de badkamer, een Raumbad. De separate douche is samen te voegen met de wastafel en het toilet. Zo ontstaat een extra ruime badkamer. Opvallen doen de zwarte kranen en armaturen.

C-rijbewijs vereist voor deze integraal

Het interieur is fris gehouden. Lichte kleuren en een heel lichte houttint. De donkere vloer steekt daar mooi bij af. De nodige zwarte accenten geven het geheel extra cachet. Aangezien deze grote jongen een maximaal gewicht van 4500 kilo heeft, is een C-rijbewijs vereist. De Héritage LVXH 7.9 CF is 7,91 meter lang, 2,25 meter breed en 3,09 meter hoog. Hij heeft vier slaapplaatsen en ook vier zitplaatsen voorzien van een gordel.

De Le Voyageur Héritage LVXH 7.9 CF heeft in Duitsland een vanaf-prijs van 136.000 euro. Dat is exclusief onze bpm. Is er nog geld over, dan kan er worden gekozen voor het luxus-pakket voor 39.000 euro. Daarin onder meer zonnepanelen, een lithium-accu en alle extra’s van Mercedes.

Specs voor deze Héritage 7.9

Basisvoertug: Mercedes Sprinter
Afmetingen (;bh): 7,91/2,25/3,09 meter
Zit-/slaappplaatsen 4/4
Maximaal totaalgwicht: 4500 kg
Prijs: vanaf 136.100 euro exclusief bpm

Mag het een maatje groter? Ook dat heeft Le Voyageur in huis.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur