Karmann-Mobil Davis 600 exterieur zwart

Karmann-Mobil Davis 600: compacte buscamper met lengtebedden

Marije Onderwaater

Een buscamper van 5,99 meter mét enkele bedden, die zag je onlangs al voorbijkomen op Campingtrend: de Forster V 599 EBL. De bus vertoont veel gelijkenissen met een andere nieuweling, de Karmann-Mobil Davis 600, net als Forster onderdeel van Eura Mobil.

Al in 1977 reed de eerste Karmann in het rond, vernoemd naar de bouwer Wilhelm Karmann, die daarna ook nog een caravan bouwde. Sinds 2000 hoort Karmann-Mobil bij Eura Mobil, en daarmee bij de Franse Trigano Group. In het wagenpark van Karmann-Mobil staan buscampers en campingbussen. In de Davis-serie is sinds kort de Davis 600 te vinden.

Karmann-Mobil Davis 600 interieur
Karmann-Mobil Davis 600 interieur

Enkele bedden

Een bed van 2,03 meter is in elke kampeerauto behoorlijk riant en dat geldt zéker voor een buscamper. Op een lengte van 5,99 meter kiezen camperbouwers in de regel vaker voor een dwarsbed. Zo niet in de Karmann-Mobil Davis 600, die twee enkele bedden heeft. Die flinke lengte is alleen voorbehouden aan het rechterbed. De slaapplaats aan de bestuurderszijde is met 1,75 meter veel korter. De achterzijde van de camper is ook bestemd voor het opbergen van kleding en andere spullen. De hangkast boven het linkerbed is ruim genoeg voor jasjes of overhemden. Aan de andere kant is een kleinere kledingkast geplaatst. De bedden zijn beide opklapbaar, waardoor het mogelijk is om grote spullen mee te nemen. Door te kiezen voor het optionele slaaphefdak kunnen vier personen in deze buscamper overnachten.

Karmann-Mobil Davis 600 achterzijde
Karmann-Mobil Davis 600 achterzijde

Warm en licht

Met de cabinestoelen omgedraaid is er in de zithoek plaats voor vier personen. De tafel heeft een smal blad, dat op plaats van bestemming nog is uit te breiden. Veel licht komt binnen door het dakluik. Het interieur doet ruimtelijk en warm aan. Dat is onder meer te danken aan de kastkleppen in hoogglans wit en de koffie-/cappuccinokleurige meubelstof.

Davis 600 dinette
Davis 600 dinette

Compacte keuken en dito badkamer

De rechte keuken is compact en heeft op de kopse kant een koelkast die zowel van binnen als van buiten is te openen. Verder is de keuken voorzien van twee gaspitten, een spoelbak, een bovenkast en een onderkast. De badkamer is functioneel gehouden, met een cassettetoilet, een opklapbare wastafel, een spiegel, een kastje en een raam. Douchen kan hier ook. Een gordijn beschermt de rest van de badkamer tegen het water.

Karmann-Mobil Davis 600 keuken
Karmann-Mobil Davis 600 keuken

Karmann-Mobil Davis 600 op Fiat Ducato

De Fiat Ducato die als basisvoertuig dient, heeft onder de kap een 120 pk-motor. Verder is hij uitgerust met onder meer handmatig bedienbare airconditioning, cruise control, ABS/ESP, Traction+, Isofix en twee airbags. De meegespoten bumpers aan de buitenzijde geven de Davis 600 een stoere look.

Meer over Karmann-Mobil vind je via onderstaande button. Wil je lezen over de Forster V 599 EBL? Dat kan hier.

SpecificatiesKarmann-Mobil Davis 600

L x b x h: 5,99 x 2,05 x 2,61 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: 2910 kg
Laadvermogen: 590 kg
Nederlandse prijs: vanaf ca. 72.100 euro
Plattegrond Karmann-Mobil Davis 600

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…