Laika lanceert twee nieuwe modellen van de Ecovip CamperVan

Luc Schaepkens

Laika komt voor komend seizoen met een uitbreiding bij de buscampers. De buscamper Laika Ecovip Campervan is er voortaan ook als 540 en 600. Met een lengte van respectievelijk 5,41 en 5,99 meter. Basis is de Fiat Ducato op een 33 Light chassis.

Douchecabine

Dat laatste wil zeggen dat het maximale gewicht 3300 kilo bedraagt. De 540 heeft – net als de 600 – het tweepersoonsbed dwars achterin. Nieuw in beide modellen is het Variobad. Dat heeft een draaibare wand waaraan de wastafel is bevestigd. Zo maak je van de badkamer in een handomdraai een douchecabine.

Interieur Ecovip CamperVan 540.
Interieur Ecovip CamperVan 540.

Ecovip CamperVan is goed geïsoleerd

De Ecovip CamperVan buscamper komt beschikbaar in vier verschillende kleuren: wit, pastelgrijs, aluminiumgrijs en metallic zwart. De Ecovip CamperVan heeft een interieur met veel daglicht. Dat komt doordat er achterin, bij het bed, drie ramen zitten. Twee in de achterdeuren en één aan de linkerkant. Dit zijn ultraplatte ramen voorzien van een aluminium frame. De aangebrachte koperen graphics komen hier goed tot hun recht. Daar komt het optionele dakraam met de naam Skyview nog bij. Dit komt desgewenst in de plaats van het standaard slaaphefdak met tweepersoonsbed.

De Ecovip CamperVan krijgt van huis uit een prima isolatie. Daarvoor zorgt Ecofiber 40. Dit isolatiemateriaal is gemaakt van polyestervezels. Het is daarbij voorzien van een beschermende aluminiumlaag. Dat voorkomt afkoeling. Voor dak en vloer is daarnaast nog XPS gebruikt. Ook de achterdeuren en de zijdeur zijn geïsoleerd voor een optimale bescherming tegen kou.

Ecovip buscamper met familiegezicht

Bij een blik in het interieur is de afkomst van de Ecovip CamperVan buscamper meteen duidelijk. Dat past namelijk perfect in de Ecovip-familie. Ook hier standaard het donkere Moka-eikenhout. Of optioneel het lichtere Toscaanse perenboomhout. De bovenkasten – voorzien van metalen handgrepen – lopen door tot in de bestuurderscabine. Dat zorgt voor harmonie en continuïteit. Ook in de Ecovip CamperVan kregen de tafel en het keukenblad een koperen rand. De laden zijn voorzien van handige intrekbare handgrepen.

De bank in de zithoek is in diepte verstelbaar. De rugleuning is eveneens te verstellen. De gordelsluitingen zijn van het type Isofix. De tafel kan tegen de wand worden weggeklapt. Er is keus uit verschillende bekledingsvarianten. De 19 inch tv is mooi weggewerkt en voorzien van indirecte verlichting. De aanwezige leeslampjes hebben ook een usb-poort. De Ecovip CamperVan heeft vooraan een dubbele bodem. Die zorgt voor opbergruimte en is tevens onderdeel van de isolatie.

Vol praktische oplossingen

Over elk detail in de keuken is nagedacht. Zoals over de opklapbare plank als uitbreiding van het werkblad, de ruime opbergvakken eronder en de lades waarin plek is voor potten en pannen. De koelkast heeft standaard een inhoud van 90 liter. Een 138 liter-koelkast is optioneel. De badkamer is standaard voorzien van een raam voor lucht en licht. Daardoor kun je de douche ook buiten gebruiken.

Het bed heeft een gestoffeerd hoofdeinde. De lattenbodem is scharnierend, voor extra slaapcomfort. De Ecovip CamperVan 600 heeft een opstapje bij het bed. De opbergruimte onder het bed is 65 centimeter hoog. Je telefoon of tablet opladen doe je via de usb-poort in het leeslampje.

Voor alle seizoenen

Naast de genoemde isolatie heeft de Laika Ecovip Campervan ook een prima 6 kW-verwarming. Een combinatie van gas en elektrisch of elektrisch en diesel is optioneel ook mogelijk. De vuilwatertank is geïsoleerd en verwarmd. De Ecovip 600 slaagde voor de EN 1646-1 test. Daarbij steeg de temperatuur in de bus van min 15 tot plus 20 in 2 uur en 21 minuten.

Specs Laika Ecovip CamperVan 540/ 600

Basis: Fiat Ducato, 33 Light chassis, 120 pk
Afmetingen (lbh): 5,41 en 5,99 / 2,05 / 2,70 meter

Leeggewicht / Laadvermogen: n.b.
Maximaal gewicht: 3300 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 4 / 2 (+2).
Prijs: n.b.

Website: Laika

De Ecovip CamperVan 540.
De Ecovip CamperVan 540.
De Ecovip CamperVan 600.
De Ecovip CamperVan 600.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur