Laika Ecovip halfintegraal is vernieuwd en stijlvol

Luc Schaepkens

Laika bestaat al sinds 1964 en is daarmee een van de oudste Italiaanse merken in de branche. De camperbouwer uit San Casciano heeft de Laika Ecovip en Kosmo voor het nieuwe seizoen verbeterd.

Laika combineert Italiaans design met technische highlights

De campers van Laika onderscheiden zich door Italiaans design, vakmanschap en maximale veiligheid. De moderne productievestiging in San Casciano in Val di Pesa is een van de meest geavanceerde in Europa. Laika maakt ‘made in Italy‘ synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid en technische highlights. En natuurlijk op zijn Italiaans: een Laika camper zit namelijk boordevol passie. Design speelt een centrale rol bij het ontwerp en de constructie. De stijl van de Laika camper komt tot uiting in mooie afgeronde lijnen – die doen denken aan de heuvels van de Chianti – evenals in de auto-motive exterieurlook.

De lange Toscaanse traditie van timmerwerk is terug te zien bij de bouw van de Laika-campers. In deze regio hebben liefde voor schoonheid en handvaardigheid altijd het leven geschonken aan een grote traditie van vakmanschap. Intrinsiek deel uitmakend van Laika’s DNA.

Verbeterde Laika Ecovip en Kosmo

Voor het modeljaar 2021 heeft Laika de Kosmo en Ecovip – hij is er als integraal en als halfintegraal – verbeterd en vernieuwd. De Ecovip heeft nagenoeg een volledig nieuw jasje. Deze camper kreeg onder mee een ‘automotive’ look en een elegant front met een polyester voorpaneel. Daarnaast een panoramische voorruit, dagrijverlichting en automotive koplampen met dynamische richtingaanwijzers. De Kosmo heeft een nieuw interieur en is ook leverbaar in een Emblema-uitvoering.

De Ecovip-serie kreeg er een nieuwe indeling bij: de halfintegraal Laika Ecovip L 3009. Deze is zeven meter lang en heeft achterin enkele bedden. Daarnaast heeft hij voorin een L-vormige bank en een tegenover liggende zitplaats. De keuken van deze Laika-camper is voorzien van een maxi-koelkast en de badkamer heeft een separate douche. De dubbele bodem is verwarmd en zowel van binnen als van buiten te bereiken.

Meer weten over deze nieuwe Ecovip halfintegraal? Lees dan ons artikel in het februarinummer van ons gratis online Campingtrend Magazine. Nog geen abonnee? Aanmelden kan hier.

Naar de site van Laika.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur