La Strada Avanti EBF

La Strada komt in 2024 met de Avanti EBF buscamper

Marije Onderwaater

Over twee maanden staat hij te shinen op de Caravan Salon in Düsseldorf: de La Strada Avanti EBF. Het Duitse merk deelt nu alvast foto's van en informatie over deze nieuwe buscamper, die 6,36 meter lang is en enkele bedden heeft.

La Strada bestaat sinds midden jaren tachtig en is van een klein familiebedrijf uitgegroeid tot een bekend merk met dealers in verschillende Europese landen. Uit de fabriek in het Duitse Echzell komen drie buscamperseries: de Regent, de Nova en de Avanti. Die laatste serie krijgt nu uitbreiding met de Avanti EBF. Overigens kunnen camperaars de Avanti zeer waarderen. Bij de Promobil lezerskeuze stond deze op nummer 3 in de categorie ‘buscampers met sanitair tot 60.000 euro’ (Duitse prijs).

La Strada Avanti EBF interieur
La Strada Avanti EBF interieur
La Strada Avanti EBF interieur 2
La Strada Avanti EBF interieur 2

Hefbed voor twee personen

De nieuwe La Strada Avanti EBF is 6,36 meter lang en is geschikt voor vier personen. Bij binnenkomst loop je tegen de dinette aan, met een bank en een tafel met verlengbaar blad. De bank heeft twee gordelplaatsen en een Isofix-bevestiging. Samen met de draaibare cabinestoelen zijn er vier reis- en zitplaatsen.

Boven de zithoek hangt een hefbed, dat met gasveren wordt neergelaten. Dit hefbed is met 1,30 meter niet enorm breed. Aan de bestuurderszijde meet het bed 1,75 meter, waarmee deze kant vooral geschikt is voor kampeerders die niet heel lang zijn. Die kunnen beter door rollen naar de passagierszijde, waar het bed een lengte van 2 meter heeft. Het hefbed is verder een volwaardig slaapgedeelte, met aan beide zijden aflegplankjes met verlichting, led-leeslampjes aan het plafond en een dakraam dat voor licht en lucht zorgt. Een zijraam is hier optioneel.

La Strada Avanti EBF hefbed
La Strada Avanti EBF hefbed
Avanti EBF hefbed
Avanti EBF hefbed

Keuken en badkamer

In het midden van de La Strada Avanti EBF zijn de keuken en badkamer geplaatst. De keuken is functioneel met een grote rvs-gootsteen en een kooktoestel met twee pitten en pannendragers van gietijzer. Beiden hebben een eigen glazen afdekplaat. Wanneer deze alle twee zijn geopend, is er nagenoeg geen werkruimte. Een uitklapbaar werkblad biedt dan uitkomst. Keukengerei vindt een plekje in een van de lades. Boven en onder de absorptiekoelkast van 80 liter is ook nog kastruimte te vinden.

Klapdeurtjes geven toegang tot het sanitair. Alles is hier aanwezig: een toilet, kastruimte en een wastafel. De wastafelkraan is uittrekbaar en als handdouche te gebruiken.

Avanti EBF keuken
Avanti EBF keuken
Avanti EBF badkamer
Avanti EBF badkamer

Enkele bedden in La Strada Avanti EBF

Met een gordijn is het woongedeelte af te sluiten van de rest van de camper, ook wanneer het hefbed omlaag staat. Dit betekent ook een scheiding tussen het hefbed en het slaapgedeelte achterin de Avanti EBF. Hier zijn enkele lengtebedden te vinden. Deze zijn 1,95 meter en 1,85 meter lang, en zijn samen te voegen tot een groot bed. Door de achterzijde van het bed – het deel tegen de deur – gedeeltelijk op te klappen, ontstaat achterin ruimte om grote spullen mee te nemen. Denk aan fietsen of andere bagage. Een deel van het bed is ook in deze stand nog te gebruiken om te slapen of even te liggen.

Onder de bedden is nog meer opbergruimte gecreëerd. Zo is er aan de passagierskant een kast met kledingstang te vinden en aan de andere kant is gekozen voor lades. De La Strada Avanti EBF heeft ook nog een verwarmde dubbele bodem, waar je bijvoorbeeld schoenen kwijt kunt.

La Strada bedden
La Strada bedden
La Strada Avanti dubbele bodem
La Strada Avanti dubbele bodem
La Strada opbergruimte
La Strada opbergruimte

Buscamper op Fiat Ducato

De Fiat Ducato doet dienst als basisvoertuig. De motorvarianten lopen uiteen van 140 pk tot 180 pk. De La Strada Avanti EBF heeft een vanafprijs van ca. 89.933 euro. Eind augustus presenteert La Strada de buscamper officieel tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…