La Marca Daily Van is een vierpersoons buscamper zonder gas

Luc Schaepkens

De keuze is reuze in buscamperland. Toch lukt het de La Marca Daily Van – met als basis de Iveco Daily – om zich van de rest te onderscheiden. Zo heeft hij de zitgroep achterin bij de achterdeuren. Redelijk eenvoudig tover je die om tot een slaapkamer met twee tweepersoonsbedden. En dan doet hij het ook nog eens helemaal zonder gas.

Iveco Daily buscamper

De Iveco Daily zien we niet zo vaak als basis voor een buscamper. Hij heeft de naam een beetje rauw te zijn. Maar de Daily heeft achterwielaandrijving en een stevig ladderchassis. En daar zweren heel wat mensen bij. De tijd dat de Iveco niet meer was dan een werkpaard ligt ook achter ons. Hij is namelijk behoorlijk luxe aan te kleden. Van een achttraps automatische versnellingsbak tot vierwielaandrijving. Onder de kap huizen 158 pk, ruim voldoende voor een buscamper. De Iveco staat zijn mannetje.

La Marca Daily Van alles behalve kaal

De uitrusting van de La Marca Daily Van is alles behalve kaal te noemen. Zo zitten er een aantal assistsystemen op, zoals zijwindassist. De bandendruk wordt ook automatisch in de gaten gehouden. Voorin twee airbags en ook de achteruitrijcamera is standaard.

De zes meter lange Iveco Daily krijgt van La Marca een niet alledaagse indeling mee. De badkamer heet Kompaktbad en doet zijn naam eer aan. Wil je meer ruimte, dan kun je de standaard buitendouche gebruiken. Gasflessen zoek je tevergeefs. Alles werkt via de 150 Ah lithiumaccu. Van compressorkoelkast tot koken op inductie. Op het dak een zonnepaneel die de accu van sap voorziet. Verder is deze La Marca Daily Van uitgerust met een standkachel en een 10 liter grote boiler.

Grote zitgroep achteraan tegen de achterdeuren

Voorin staat het bekende dinettebankje. Achterin kan een tweede ruime zithoek worden gemaakt. Dan zit je tegenover elkaar met het fraaie uitzicht via de achterdeuren. Of je creëert achterin een slaapkamer met twee tweepersoonsbeden boven elkaar. De bedmaat bedraagt 138 bij 198 centimeter. De La Marca Daily Van is ook standaard uitgerust met een luifel. Evenals horren en verduistering aan de ramen. De opstap bij de schuifdeur werkt elektrisch. En jazeker, deze Daily heeft gewoon een volwaardig reservewiel. Voor het interieur heb je de keus uit drie varianten in houttint. Dat zijn Scandinavian Oak, voor een natuurlijke look. Of kies voor Grey Oak, of Cherry Wood voor een luxe uitstraling.

SpecificatiesLA MARCA DAILY VAN

Basis: Iveco Daily, 158 pk
Afmetingen (lbh): 5,96 / 2,03 / 2,84 meter
Leeggewicht / Laadvermogen: 3000 kilo / 500 kilo
Maximaal gewicht: 3500 op te waarderen tot 4200 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 4 / 4
Prijs: 64.990 ex bpm

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur