La Mancelle Fantaisy: caravan voor gezinnen en avonturiers

Martine van Kuler

De Fantaisy is de instapserie van caravanfabrikant La Mancelle uit het Franse Le Mans. Er zijn momenteel drie modellen verkrijgbaar en daar komen er in 2024 twee bij: de ruime 440 CE en de compacte Fantaisy Trail.

La Mancelle heeft geen Nederlandse dealer, dus het Franse caravanmerk is niet zo bekend in de Lage Landen. En dat is eigenlijk zonde, want La Mancelle maakt leuke caravans. Reden voor Campingtrend om de nieuwste aanwinsten voor te stellen, de kleine La Mancelle Fantaisy Trail en veel ruimere 440 CE.

La Mancelle Fantaisy 440 CE is echte gezinscaravan

Bij een gezinscaravan denk je misschien aan een enorm reispaleis. Soms terecht, maar in het geval van de Fantaisy 440 CE niet. Deze caravan is met zijn totale lengte van 6,41 meter immers niet reusachtig. En toch kun je er met zes personen in slapen. In de boeg bevindt zich een tweepersoonsbed, over de hele breedte achterin zijn twee stapelbedden geplaatst, en als dat niet voldoende is kun je van de dinette in het midden van de caravan ook nog een slaapplaats voor twee personen maken. Je moet niet al te groot zijn om hier comfortabel met zijn tweeën te liggen, maar voor één volwassene, twee kinderen óf een verliefd koppel is het ruim genoeg.

De kleine, maar goed uitgeruste keuken is tegenover de dinette geplaatst. Hij is voorzien van een koelkast met vriesvak, een tweepits kooktoestel en flink wat kastruimte. De badkamer hebben de Fransen geplaatst tussen de zithoek en de stapelbedden. Hij heeft een schuifdeur, een draaibaar Thetford-toilet, wastafel en douche. Verder komt de Fantaisy 440 CE met onder meer led-verlichting, AL-KO kriksteunen en een anti-slingerkoppeling.

De basisprijs voor deze gezinscaravan is 30.490 euro.

La Mancelle Fantaisy 440 CE
La Mancelle Fantaisy 440 CE met stapelbed.
La Mancelle Fantaisy 440 CE
La Mancelle Fantaisy 440 CE met stapelbed.
La Mancelle Fantaisy Trail
Fantaisy Trail: koken (en plassen) doe je buiten.
La Mancelle Fantaisy Trail
Fantaisy Trail: koken (en plassen) doe je buiten.

Op avontuur met La Mancelle Fantaisy Trail

Met de Fantaisy 440 CE is volgens ons niets mis, maar pas écht gecharmeerd zijn we van de stoere Fantaisy Trail. La Mancelle richt zich met deze minicaravan op avonturiers die een beetje comfort toch wel fijn vinden.

Deze kleinste Fantaisy is 3,02 meter lang. Veel meer dan een tweepersoonsbed met bovenkastjes en led-verlichting past er niet in. Koken doe je buiten, maar is dat niet precies wat kamperen zo leuk maakt? De keuken heeft een spoelbak en een kookplaat. Tegen meerprijs heb je er een koelkast bij.

De La Mancelle Fantaisy Trail is er vanaf 19.990 euro. Zonder koelkast dus…

Klik voor meer informatie over de caravans van La Mancelle op onderstaande button óf lees ons artikel over La Mancelle Liberty. Vrolijker vind je ze niet hoor!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!