Kuckoo Camper Bruno: je moet gewoon van hem houden!

Martine van Kuler

De coronapandemie dwong een paar Duitse ondernemers creatief te zijn. Ze staken de koppen bij elkaar en ontwierpen een duurzame minicaravan: de Kuckoo Camper Bruno.

Bruno

Ik ben een beetje verliefd. Zijn naam is Bruno en hij is weliswaar niet zo groot, maar wel heel mannelijk. Robuust bijna. Eigenlijk is hij gewoon de perfecte metgezel.

Warm en gezellig.
Warm en gezellig.

Handgemaakte minicaravan

Vorig jaar zomer richtten Dani, Markus en Peter Kuckoo Camper op. De Duitsers zijn alledrie gepassioneerde kampeerders, maar wel totaal verschillend. Dani heeft een vintage Bulli, Markus trekt met zijn caravan door Europa en Peter is een ervaren tentkampeerder. Gezamenlijk gingen ze de uitdaging aan om een kampeermiddel te ontwerpen dat hen alledrie kon bekoren: de Kuckoo Camper Bruno. Dani zorgde voor het ontwerp, Peter construeerde en Markus zorgde voor de materialen. Twee maanden later was de minicaravan een feit.

De heren gebruiken zoveel mogelijk duurzame materialen. Zo is Bruno gemaakt van hout en is het interieur alleen geolied. De opbouw is verstevigd met epoxyhars en glasvezel en heeft een zeer robuuste PU-coating.

Kijk hoe leuk die keuken is!
Kijk hoe leuk die keuken is!

Kuckoo Camper Bruno is geen krappe doos

Alles goed en wel, maar drie Duitse mannen en beetje epoxyhars doen mijn hart niet sneller kloppen. Nee, dat komt enkel en alleen door Bruno’s looks. Hij is klein van buiten, maar groot van binnen. Het is niet het tweepersoonsbed dat me zo aanspreekt. Ik ben vooral gecharmeerd van de keuken. Deze is namelijk verplaatsbaar: van voren naar achteren en van binnen naar buiten. Dit alles onder het motto: je gebruikt alleen wat je op dat moment nodig hebt.

Drie grote ramen en het hout zorgen voor een warm licht en een gezellige sfeer. Op het dak kun je heerlijk zitten, en op de vele legplanken kun je heel wat bagage kwijt. Wat wil een vrouw nog meer?

In de schaduw onder de luifel of gewoon lekker op het dak.
In de schaduw onder de luifel of gewoon lekker op het dak.

Meer Kuckoo Camper Bruno

Deze minicaravan is 4,45 meter lang, 1,94 meter breed en 1,85 meter hoog. Dus als je lang bent moet je door je knieën. Maar ach, is dat niet juist de charme van kamperen? Bruno heeft een leeggewicht van 530 kilo en een maximaal totaalgewicht van 1300 kilo.

Voor de ramen van de minicaravan hangen rolluiken inclusief insectengaas en natuurlijk is er binnen- én buitenverlichting. Optioneel zijn een zakluifel, imperiaal, draagbare 300-1500 watt stroomvoorziening, een zonnepaneel, buitendouche en fietsenrek.

Kuckoo Camper Bruno is verkrijgbaar vanaf 14.990 euro. Maar daarvoor krijg je niet alleen deze stoere vent. De makers hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom worden er voor elke verkochte minicaravan vijf nieuwe bomen geplant. Bruno is dus niet alleen leuk, maar ook sympathiek. Meer weten over Kuckoo Camper Bruno? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!