Koopje na verhuur

Luc Schaepkens

Mocht u op zoek zijn naar een tweedehands camper, dan zeker letten op het aanbod in Duitsland. Duizenden ex-huur campers komen in de verkoop na de herfst. Daarbij willen de dealers ruimte maken voor de nieuwe modellen. Veel aanbod dus en daardoor dalende prijzen.

Camperverkopers

De meeste camperverkopers in Duitsland zitten ook in de verhuur. Na hooguit 2 seizoenen gaan ze in de verkoop. Jonge modellen verkopen goed. Langer verhuren zou verlies betekenen.

Denk hierbij  niet alleen aan de garage om de hoek. Er zijn complete vloten van bijvoorbeeld ADAC (950 stuks) , McRent, een dochterbedrijf van Dethleff, (1000 stuks) en Hymerrent  om er maar een paar te noemen die op de markt komen.  Soms gaan deze naar de eigen verkooppunten, soms echter gaan ze ook richting handelaars.

Precieze aantallen zijn niet bekend. Wel dat per jaar ongeveer een derde deel van de nieuwe kentekens naar huurwagens gaan. Dat zijn er tussen de 6 en 7 duizend.

Verhuurders houden al rekening met het doorverkopen. Daarom zit er altijd veel op en aan deze campers, worden ze technisch goed onderhouden en zijn ze van buiten en binnen vaak schoner dan een niet ex huur.

Ga uit van een km stand van ongeveer 25.000 per seizoen en een prijs die 20 tot 25% onder de nieuwprijs ligt.
Er hebben dan wel al eerder mensen in uw bad gelegen, maar velen hebben dat voor deze prijs voor lief.
Let wel even op de garantiebepalingen. Vaak maximaal anderhalf jaar en alleen als aan te tonen is dat de gebreken bij aankoop al aanwezig waren.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur