Koelkast huren camping

Koelkast huren op de camping: altijd een koud drankje

Marije Onderwaater

Natuurlijk, de echte charme van kamperen is natuurlijk tot aan je ellebogen in de koelbox graaien om een pakje boter tevoorschijn te toveren. Heb je liever wat meer ruimte om je eten en drinken koud te houden? Denk dan eens aan een koelkast huren op de camping.

Ben je een tent- of vouwwagenkampeerder en bewaar je alles in een koelbox? Of heb je een camper of caravan en kan je wel wat meer koelruimte gebruiken? Als je meerdere dagen of weken achter elkaar op dezelfde plek staat is een koelkast huren op de camping soms best fijn.

Welke koelkasten zijn te huur

Het aanbod van koelkasten voor op de camping varieert. Er zijn vrijstaande hoge koelkasten, tafelmodellen en koelkasten met én zonder vriesvak. In sommige gevallen kun je pas vanaf een minimum aantal dagen huren.

Koelkast camping huren
Koelkast camping huren

Een koelkast huren op de camping

Wil je op de camping volop genieten van koude drankjes en koel bewaard voedsel, dan kun je verschillende dingen doen. Check allereerst of jouw camping een verhuurservice biedt. Er zijn best wat campings waar je een koelkast kunt huren. Een paar jaar geleden deden wij dit bijvoorbeeld via camping Monplaisir in de Franse Provence, waar we destijds bijna twee weken stonden. Gelukkig maar, want het was ontzettend heet en die ijskast met vriesvak (voor de ijsjes en ijsblokjes) kwam perfect van pas. Op camping Globo Barcelona – destijds Globo Rojo – huurden we een hoge koelkast met vriesvak: fijn! In Nederland zijn er ook campings waar je er eentje kunt huren.

Zoek een bedrijf in de buurt van de camping

In populaire vakantielanden vind je vaak bedrijven die koelkasten verhuren. Wij kozen ook al een paar keer voor deze optie: toevallig twee keer in Spanje. Maar ook rond het Gardameer zijn er bedrijven waar je een koelkast voor op de camping kunt huren. Heb je een verhuurbedrijf gevonden, dan geef je aan op welke camping je staat, hoe lang de verhuurperiode is en welk model je wenst. Als alles is geregeld, hoef je niets meer te doen. Kom je eenmaal op de campingplaats aan, dan staat de koelkast er al, of hij arriveert nog op dezelfde dag.

Vertrek en borg

Bij vertrek komen ze hem ook weer ophalen. Let wel even op: soms moet je borg – tot wel 50 of 100 euro – betalen. Check even hoe je die terugkrijgt, want als je vroeg wilt vertrekken voor de terugreis en voor je borg moet wachten tot het bedrijf de koelkast komt halen, is dat niet handig.

Koelkast huren camping
Koelkast huren camping

Wat kost het huren van een koelkast op de camping?

De kosten van een koelkast huren verschillen. Aan het Gardameer zien we prijzen van 6 euro per dag voor een tafelmodel met vriesvak. Aan de Costa Brava kan je bijvoorbeeld middelmodel huren voor 60 euro per twee weken. Een ander Spaans bedrijf rekent voor een hoge koelkast met vriesvak weer 104 euro voor 14 dagen in het hoogseizoen. Het hangt dus een beetje van je wensen, bestemming en vakantieperiode af wat je kwijt bent.

Koelkast huren op de camping: een samenvatting

Welke koelkasten zijn te huur?

Allerlei modellen; van tafelmodel tot XL-exemplaar met vriesvak.

Ik wil een koelkast huren op de camping, waar kan ik terecht?

Bij de camping zelf of bij een bedrijf dat koelkasten verhuurt, je vindt ze online.

Een koelkast op de camping huren, wat kost dat?

Heel verschillend. Dit is afhankelijk van de vakantieperiode, de aanbieder en het model koelkast. Denk aan gemiddeld 6-8 euro per dag. Op sites van verhuurbedrijven en campings kun je de prijzen vinden.

Moet ik borg betalen?

Ja, vaak wel. We zien bedragen van 50 euro, maar ook van 100 euro.

Waarom zou ik als kampeerder een camping huren?

Het is handig als je een kleine ijskast of koelbox hebt, of wanneer je groot inkoopt omdat je liever niet zo vaak boodschappen doet.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…