Knaus Tabbert Weinsberg

Knaus en Weinsberg: Sprinter-studies en droogtoilet Cleanflex

Marije Onderwaater

Laat het maar aan Knaus Tabbert over om van de perspresentatie een spektakel te maken. Ook in het Duitse Bad Griesbach was het vorige week weer raak. Met gelikte video's en een heuse carwalk presenteerde de groep, waar de merken Knaus, Weinsberg, Tabbert en T@B onder vallen, het nieuws voor 2025. Het meest opvallend: de Knaus Cascan, de Weinsberg X-Pedition en droogtoilet Cleanflex.

Knaus Cascan

Een modern stadsappartement waarmee je overal naartoe kunt reizen; dat is de filosofie achter de Knaus Cascan. Voor het interieur liet Knaus zich inspireren door trendy lofts die in de grote stad zijn te vinden. In het interieur is gekozen voor vloeiende vormen waardoor alles vanzelfsprekend in elkaar over loopt. Het donkere houtdecor, het zwarte aanrechtblad en dito tafelblad vormen een opvallend contrast met de witte bekleding van de bank. Van de enkele bedden achterin is ook een tweepersoonsbed te maken.

Offroad optie

Knaus roemt de Mercedes Sprinter als basisvoertuig. In de standaarduitvoering heeft deze een 150 pk-motor, maar optioneel is de Cascan uit te rusten met een 190 pk-motor en automatische transmissie. Een offroad versie met vierwielaandrijving en meer bodemvrijheid is eveneens optioneel.

Studiemodel

Vooralsnog is de Knaus Cascan een studiemodel. Het is nog niet bekend wanneer de camper op de markt komt.

Knaus Cascan
Knaus Cascan
Knaus Cascan
Knaus Cascan

Weinsberg X-Pedition 600 MQ

Knaus Tabbert zet de Mercedes Sprinter ook in voor de nieuwe Weinsberg X-Pedition 600 MQ , eveneens een studiemodel waarvan nog niet 100% zeker is of en wanneer de camper in de showroom staat. Waar de Knaus Cascan vooral chic is, heeft de X-Pedition een meer stoer uiterlijk met robuuste terreinbanden, zwarte striping aan de zijkant, een bullbar, een reservewiel, en racks op het dak en aan de achterzijde. Vierwielaandrijving en een verhoogde ophanging voor meer bodemvrijheid zijn niet standaard, maar staan op de optielijst. Er zijn vier zogenoemde expeditiekleuren om uit te kiezen.

Latten en vilt

Het interieur van de X-Pedition is eveneens modern. De wanden zijn aan de bestuurderszijde deels bekleed met de latten die tegenwoordig populair zijn, terwijl aan de andere zijde deels voor vilt is gekozen. Het dwarsbed achterin kan eveneens als zitplaats dienen. Het hoofdeinde is omhoog te zetten en dient zo als rugleuning voor wie relaxed in bed even wil lezen of chillen.

Weinsberg X-Pedition
De Weinsberg X-Pedition is klaar voor avonturen
Weinsberg X-Pedition
De Weinsberg X-Pedition is klaar voor avonturen
Weinsberg X-Pedition interieur
Het interieur van de X-Pedition
Weinsberg X-Pedition interieur
Het interieur van de X-Pedition

Innovatie van Knaus: Cleanflex toilet

Knaus Tabbert presenteerde in Bad Griesbach ook het zelf ontwikkelde Cleanflex toilet. Dit is vanaf nu een optie in alle modellen, behalve de modellen met een banktoilet. Het Cleanflex toilet is een droogtoilet waar geen water en chemicaliën bij komen kijken. De ontlasting wordt opgevangen in een zakje, gemaakt van afbreekbaar folie. Wanneer een zakje vol is, wordt het gesealed – waardoor er geen geuren vrijkomen – en verdwijnt het in een emmertje in het toilet. Dit emmertje kan worden geleegd bij het restafval.

Cleanflex in Cascan en X-Pedition

Ook de studiemodellen Knaus Cascan en Weinsberg X-Pedition zijn uitgerust met een Cleanflex-toilet. Wanneer het toilet niet in gebruik is, schuift het weg in de wand waardoor er volop ruimte is om te douchen.

Cleanflex Knaus Weinsberg
Cleanflex Knaus Weinsberg
Cleanflex toilet
Cleanflex toilet
Knaus Cleanflex
Knaus Cleanflex

Knaus caravans

Binnenkort lees je op Campingtrend meer over de nieuwe caravans van Knaus.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…