Knaus VAN TI Plus 650 MEG halfintegraal nu als volle Platinum Selection

Luc Schaepkens

Om misverstanden te voorkomen: de Knaus camper Van TI is geen buscamper. De naam VAN gebruikt Knaus – niet als enige – voor extra smalle halfintegralen. De Knaus VAN TI Plus Platinum Selection staat op de MAN TGE en is extra rijk uitgerust.

Knaus VAN TI

De Knaus VAN TI zonder de toevoeging Plus heeft de Fiat Ducato als basisvoertuig. De VAN TI Plus staat op de MAN TGE. Deze smalle VAN halfintegraal – hij is 2,20 meter breed tegenover 2,32 meter voor de andere halfintegraalmodellen – staat bekend om zijn markante design. Het wooncomfort van deze Knaus camper staat op een hoog niveau. Hij is af-fabriek uitgerust met de nodige assist-systemen en veiligheidsfeatures. Het rijden met deze camper is een genot. Vanaf nu is de Knaus Van TI Plus 650 MEG – de populaire indeling met enkele bedden achterin – er ook als rijk uitgeruste Platinum Selection. Daarmee krijg je niet alleen heel wat extra, je haalt ook een flink prijsvoordeel binnen.

Knaus VAN TI Plus in het grijs

Om te beginnen valt aan de buitenkant de grijze kleur op. Donkergrijs voor de cabine en lichtgrijs voor de opbouw. Oftewel Indium metallic grijs en Campovolo-grijs. We zien ook een mooie streep op de gladde beplating van de opbouw. Ook de speciale 17 inch lichtmetalen wielen springen in het oog. Aan de achterkant de kenmerkende cat eye evolution-achterlichten met een zogenoemd lopend led-knipperlicht en nachtverlichting. Handig is de bewegingsmelder in de buitenlamp bij de deur van de opbouw. Je hoeft nooit meer in het donker in of uit te stappen. De buitenspiegels zijn niet alleen elektrisch te verstellen, maar ook verwarmbaar. De standaard luifel in antraciet kleurt mooi bij het uiterlijk van de Knaus VAN TI Plus Platinum Selection.

Rijk uitgerust

Aan de bestuurderskant zien we het luik naar het servicedeel. Daar onder meer een comfortabele slee waarmee je de gasflessen naar buiten schuift. De luchtvering op de achteras draagt bij aan het comfort. Aan de bijrijderskant de premium opbouwdeur met meervoudige vergrendeling. Deze deur is voorzien van plissé-verduistering en een handig vak om een paraplu in op te bergen. Het raam in de deur kan open, net als het grote panoramaraam aan de voorkant van de Knaus VAN TI Plus Platinum Selection. Dat zorgt voor veel daglicht en ventilatie in het voorste deel van deze Knaus camper. Insecten blijven dankzij de aangebrachte horren buiten.

Smaakvol interieur

Het interieur is licht en fris. De bekleding heet Active Rock en is voorzien van speciale stiksels. De grijze stof kleurt mooi bij de lichte houttint van de meubels. De kleppen van de bovenkasten en de voorkant van de laden in het keukenblok zijn wit. De Knaus VAN TI Plus Platinum Selection zit ruim in de sfeerverlichting. Zo is er ook verlichting rond het Midi-Heki dakluik. Van de enkele bedden achterin maak je desgewenst een groot tweepersoonsbed. De cabinestoelen zijn draaibaar en in hoogte verstelbaar. De zijramen en de voorruit zijn voorzien van verduistering. Via de bediening op het multifunctionele stuur regel je ook het volume en de zender van de DAB+ radio. Nooit meer ruis bij het radio luisteren.

Het interieur van de Knaus VAN TI Platinum Selection.
Het interieur van de Knaus VAN TI Platinum Selection.

VAN TI met navigatie, tv en meer

De navigatie met achteruitrijcamera van MAN zit er standaard in, evenals een start-stop-systeem. Een hele riedel aan assistsystemen verhogen de veiligheid tijdens de rit. Zo merkt de camper het als de bestuurder vermoeidheidsverschijnselen vertoont. We noemen verder nog de tempomat, en de hulp bij het bergop rijden. Een airco ontbreekt niet en ook op deze Knaus-camper zit het BWT-waterfilter. Voor een comfortabele bediening van de verwarming zorgt het Truma iNet-systeem compleet met het CP Plus-bedieningspaneel. Ook aanwezig is een 32 inch televisie, aangesloten op een Oyster Premium Twin-antenne. Ook de bekabeling voor een extra tv in de slaapkamer ligt al klaar.

In elke nieuwe Knaus VAN TI Plus Platinum Selection ligt een voucher. Daarmee bestel je helemaal gratis een medkit. Zo heb je meteen een ehbo-trommel klaar voor de eerste reis, al heb je hem hopelijk niet nodig. De Knaus VAN TI Premium Selection heeft als basisvoertuig de MAN TGE met 140 pk / 103 kW en voorwielaandrijving. Er zit normaliter een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen op. Hij is er echter ook met 177 pk / 130 kW. En dan naar wens met voorwiel- of vierwielaandrijving of met een achttraps automatische versnellingsbak. De Knaus VAN TI Plus Platinum Selection biedt veel prijsvoordeel in vergelijking met de losse aanschaf van alle gemonteerde extra’s.

Specs Knaus VAN TI Plus

Basis: MAN TGE, 140 of 177 pk
Afmetingen (lbh): 6,99/2,20/3,01 meter

Leeggewicht / Laadvermogen: 2955 / 545 kilo
Maximaal gewicht: 3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 4/2
Prijs: vanaf 91.113 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur