Knaus Van TI 650 MEG Vansation: rijk uitgeruste smalle halfintegraal

Luc Schaepkens

Elk merk heeft ze: lokkertjes met een rijke uitrusting en een mooie prijs. Knaus weet heel goed hoe dat moet. Want dochtermerk Weinsberg heeft met de Pepper Edition een verkoopsucces op dit gebied in handen. De Van TI 650 MEG – een smalle halfintegraal – moet hetzelfde gaan doen voor Knaus. Ook dit is namelijk een rijk uitgeruste uitvoering met een mooi prijskaartje.

Prijskaartje

Om maar meteen met dat prijskaartje te beginnen: de Knaus VAN TI 650 MEG Vansation staat in Duitsland vanaf 57.000 euro in de showroom. Dan hebben we het over de versie met de Fiat Ducato als basisvoertuig. Want hij is er ook op de MAN TGE (foto boven het artikel). Dan is hij wel wat duurder. Met de Fiat als basisvoertuig is de vanafprijs in ons land 71.851 euro. De versie op de MAN is er vanaf 86.082 euro. Je krijgt er dan wel een behoorlijke bak aan extra’s bij. Zou je alle accessoires los bijkopen op een standaard 650 MEG, dan kom je zo rond de 16.500 euro uit. Voorwaar niet kinderachtig.

Knaus VAN TI 650 MEG Vansation is rijk uitgerust

Het Vansation-pakket maakt van deze Knaus halfintegraal echt een supercomplete camper. Het begint met de 16 inch lichtmetalen velgen. Dan is er de navigatie met radio en achteruitrijcamera. Een complete sat tv-installatie en een vier meter lange luifel. Het is allemaal bij de prijs inbegrepen. De zithoek biedt ruim plaats aan vijf personen. De dinetttebank, losse zit aan de zijkant en de draaibare cabinestoelen zitten comfortabel. Boven de bank – tegen de wand van de badkamer – de 27 inch grote tv. Boven de zithoek een te openen panoramadakraam voor licht en lucht.

De keuken van de Knaus VAN TI 650 MEG Vansation heeft twee pitten. Voordeel – vinden wij – is dat je ketels er dan ook gewoon op passen. Bij drie pitten wil dat nogal wel eens schuiven zijn. De koelkast met vriesvak heeft een inhoud van 142 liter. Genoeg voor de doorsnee-boodschappen. Handig is dat de koelkastdeur zowel naar links als naar rechts te openen is. Het werkblad van de keuken is met een hulpstuk langer te maken. Dat hangt dan helaas wel voor de deur van de smalle halfintegraal.

Ruime badkamer, comfortabele bedden

Het zogenoemde Raumbad doet zijn naam eer aan. Het is prettig ruim. Het draaibare toilet en de wasbak zijn daardoor prima te gebruiken. De wand met wasbak draai je voor het toilet. Zo hou je een douchecabine over. Prettig: de douchebak heeft twee afvoeren. Er blijft dus nooit water in dat ene hoekje staan. Lopen we verder naar achteren in de camper, dan moeten we twee treden omhoog naar de enkele bedden achterin. Die zijn 2 meter lang en desgewenst om te vormen tot een groot tweepersoonsbed. De houten lattenbodem en de veerelementen maken dat je comfortabel slaapt.

Onder het voeteneinde van de bedden – samen met de bovenkasten boven het bed – nog meer kastruimte. Met de multifunctionele knop bedien je – vanuit je bed – het complete lichtconcept in de camper. In de slaapkamer veel licht en lucht. Er zijn twee ramen en een dakluik. Door de hoge positie van de enkele bedden is de eronder gelegen garage prettig ruim. Je schuift er zonder problemen twee fietsen in. Zo blijft er genoeg plek voor alle kampeermeubels en de andere bagage.

Knaus levert de Knaus VAN TI 650 MEG Vansation met de 140 pk sterke versie van de Fiat Ducato Multijet diesel. Volgens fabrieksopgave is het leeggewicht van deze smalle halfintegraal 2790 kilo. Je houdt dus een laadvermogen van 710 kilo over.

SpecificatiesDE KNAUS VAN TI 650 MEG VANSATION

Basisvoertug: Fiat Ducato, 140 pk
Afmetingen (lbh): 6,96 / 2,20/ 2,87 meter
Zit-/slaappplaatsen: 2 / 4
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Leeggewicht / Laadvermogen: 2790 / 710 kilo

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur