Knaus Südwind gaat met zijn tijd mee

Martine van Kuler

De Knaus Südwind kwam bijna zestig jaar geleden op de markt. Toch is het geen oud beestje. Met ingang van modeljaar 2022 krijgt de Knaus caravan een nieuwe look aan zowel de binnen- als de buitenkant.

Südwind

De Südwind mag je met recht een icoon noemen. In 1960 kwam de eerste Knaus-caravan op de markt en twee jaar later was de eerste Südwind een feit. Ter gelegenheid van het zestigjarig jubileum kwam de fabrikant vorig jaar al met een speciale jubileumversie. Ook voor 2022 krijgt de Knaus-caravan een update.

De Südwind met FoldXPand-achterzijde.
De Südwind met FoldXPand-achterzijde.

Knaus caravan met speciale achterwand

Net als de Knaus Sport krijgt de Südwind in 2022 de speciale FoldXPand-achterzijde. Deze constructie zorgt dat de achterwand van de caravan glad is. Dit houdt in dat de achterbumper en de lichten niet uitsteken. Het nieuwe, opvallende, zwart-zilvergrijze embleem en het donkere frame rond de ramen in de zijwand geven de caravan een moderne look.

Het Pro.Tec-frame – dat zorgt voor stabiliteit door de manier waarop de zij-, voor-, achterwand en het dak met elkaar zijn verbonden – is in 2022 hoekiger én opvallender. In het Südwind 60 years Knaus-jubileummodel is zelfs verkrijgbaar in opvallend zwart. Dat noemen we nog eens met de tijd meegaan.

Witte kasten in combinatie met hout geven de caravan een moderne look.
Witte kasten in combinatie met hout geven de caravan een moderne look.

Nieuw interieur voor Knaus Südwind

Niet alleen de buitenkant van de caravan is veranderd; ook de binnenkant is in een nieuw jasje gestoken. De Südwind moet gezelligheid uitstralen en het kruislings gelamineerd hout en de witte kastdeuren zijn een stap in de goede richting. Tel daar het nieuw ontworpen meubilair en de indirecte verlichting bij op en je hebt een caravan die huiselijk aandoet. Vinden we hem heel hip? Nee, dat niet. Maar voor een caravan die de zestig aantikt, is hij nog behoorlijk bij de tijd.

Veel verschillende indelingen én e-power

De Knaus Südwind is vanaf 2022 verkrijgbaar in maar liefst zestien indelingen. Twee daarvan zijn nieuw: de 650 FSK en de 650 LX. De eerste heeft een vast bed met in het midden rondzit, een stapelbed in de lengterichting én een ruime treinzit. De Südwind 650 FSK heeft dan ook acht slaapplaatsen. De 650 LX heeft achterin een vast bed, in het midden de keuken en het sanitair, en voorin een stapelbed in de breedte.

Eerder schreven we al dat Knaus komt met e-power. Drie Südwind-modellen zijn straks volledig elektrisch – dus zonder gasinstallatie – verkrijgbaar. Het betreft de 460 EU, de 500 FU en de 500 QDK.

En vooral dat laatste is wat ons betreft hét bewijs dat Knaus Südwind met zijn tijd meegaat.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!