Knaus 2022 presenteert leuke nieuwe accessoires

Luc Schaepkens

Campingtrend was gisteren in Düsseldorf bij de presentatie van het productnieuws van Knaus voor seizoen 2022. De nieuwtjes op caravan- en campergebied lees je uiteraard later allemaal op onze site. Vandaag lichten we alvast de accessoires uit, want Knaus heeft voor het nieuwe seizoen 2022 een paar leuke nieuwe hebbedingetjes aan de accessoirelijst toegevoegd.

Camper- en caravangebied

Knaus – en dus ook Weinsberg, Tabbert en T@b – pakt voor het nieuwe seizoen weer lekker uit qua nieuws. Je leest snel meer over de nieuwtjes op camper- en caravangebied. Ook nieuw bij Knaus 2022 is een hele lijst aan leuke hebbedingen voor in de caravan of camper. Van die dingen die je gewoon echt graag wilt hebben. We zetten ze voor je op een rij.

Glazen en glaswerk blijft op zijn plek met silwyREADY

De silwyREADY-optie is vanaf nu verkrijgbaar op alle caravan- en campermodellen van Knaus. Het is een simpel gegeven. Je maakt een magnetische onderzetter en voorziet de glazen en mokken van een metalen plaatje. En kijk, alles staat muurvast. Ook onderweg. Of ze nu rechtop staan of tegen de wand hangen. Geen geschuif, geen gerammel, geen omvallen, geen scherven. De optie maakt deel uit van een aantal accessoirepakketten, zoals het Weinsberg Smart-pakket. MaarsilwyREADY is ook als losse optie te bestellen. Daarnaast zijn er diverse uitvoeringen die deze optie standaard hebben.

Een andere mogelijkheid is om op de magnetische onderzetter haakjes of pins te zetten. Die dragen tot aan 10 kilo gewicht. Er is ook een ‘metal-nano-gelpad-pin’ die op vrijwel elk oppervlakte zal houden. Hij is afneembaar en dus ontelbare keren te gebruiken. Voor bijvoorbeeld voor foto’s die je zo overal kunt ophangen. In de fanshop van Knaus zijn de bijbehorende glazen te koop.

Ook voor het ophangen van de kruidenpotjes.
Ook voor het ophangen van de kruidenpotjes.

Velocate gps-tracker pakket

De Velocate gps-tracker is vanaf direct uit te breiden met bluetooth-sensoren. Daarmee kun je altijd via de app op je smartphone de buitentemperatuur aflezen. Of kijken hoeveel gas nog in de gasflessen zit. Hij is ook te gebruiken als bewegingsmelder als je weg bent. Zonder dat er een alarm afgaat overigens. Wel zo prettig voor de buren. Het Velocate-pakket is verkrijgbaar op alle campers en caravans van de merken Knaus, Weinsberg, T@b en Tabbert.

Nieuwe navigatie van Pioneer

Voor de campers van Knaus is er vanaf het nieuwe seizoen een nieuwe navigatie van Pioneer beschikbaar. Die is voorzien van een helderder negen inch multitouch-display dat meer contrast en een verbeterde kijkhoek heeft. Het toestel is voorzien van wireless Apple CarPlay en Android Auto voor smartphones. In het menu alle camperplaatsen van het Duitse Promobil. Het toestel werkt prima samen met het nieuwe head-up display van de nieuwe Fiat Ducato 8. Volgt het toestel de navigatie van je smartphone, dan zijn alle aanwijzingen op het head-up display te zien. Een absoluut unieke feature voor Knaus.

One-night-stand-optie

Geen nachtelijk bezoek, wél een nacht offgrid met je caravan. Dat is de optie One-Night-Stand. Hij is verkrijgbaar op de Weinsberg CaraCito, de Knaus Sport en Knaus Südwind. Daarmee heb je genoeg power aan boord voor een nachtje licht, waterpomp en koelkast. En daarmee is wat stroom betreft een nachtje offgrid mogelijk. Bij caravans met een koelkast op gas is deze niet aangesloten. Voor de benodigde stroom zorgt een 4-6 aH Power X-Change accu van het merk Einhell. Flexibel te gebruiken en een stuk gunstiger in prijs dan het later (laten) inbouwen van een grote accu en omvormer. Eventueel nog aan te vullen met extra accu’s al naar gelang het te verwachten gebruik. Tijdens het rijden zal de dynamo van het trekkende voertuig de accu opladen. De mobiele accu is thuis ook nog te gebruiken voor het tuingereedschap van hetzelfde merk.

En dan ook nog dit bij Knaus 2022

Alle caravans en campers van Knaus, Weinsberg en Tabbert zijn uit te rusten met een hypermoderne smart-tv. Je kunt met dit toestel namelijk prima kijken via een mobiele hotspot naar keuze of via het internet op de camping. Vanaf modeljaar 2022 in elke camper en caravan van Knaus-Tabbert met televisie dus een smart-tv. Verder komen in het nieuwe seizoen voor alle campers en CUV’s van Knaus 2022 sterke lithium-ion-accu’s beschikbaar. Ook voegt Fiat nog een paar assist-systemen toe.

Standaard waterfilter van Bluuwater

Honderd procent hygiënisch verantwoord drinkwater en dat op elke mogelijke plek: het waterfilter van Bluuwater zorgt ervoor. Het filter haalt voor 99,999 % ziektekiemen, bacteriën en kleine deeltjes uit het water. Het nieuwe filter kan zowel verticaal als horizontaal in de leiding voor de watertank worden aangebracht en heeft een filtercapaciteit tot 8000 liter. De goede werking is in de camper te controleren via een strip. Zo weet je precies wanneer hij aan vervanging toe is. Afhankelijk van het gebruik is vervanging na maximaal zes maanden noodzakelijk. Door het click-ready-systeem kan dit heel snel en zonder te knoeien. Het filter zit standaard op alle kampeervoertuigen van Knaus-Tabbert.

Naar de site van Knaus-Tabbert

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur