Kip Kompakt vanaf nu ook met energielabel A

Luc Schaepkens

In juni 2019 mocht de Kip Shelter zich de allereerste caravan met een energielabel noemen. Nu herhaalt Nederlands trots op caravangebied dit kunstje met de Kip Kompakt. Ook de grotere zus van de Shelter krijgt vanaf vandaag de groene A op het energielabel.

Energielabels

De energielabels kennen we van woningen en koelkasten. Een letter en een kleur geven aan hoe energiezuinig iets is. In 2019 was de Kip Shelter de allereerste caravan die een energielabel kreeg. En wel de meest zuinige groene A. Daar was het Nederlandse caravanmerk uiteraard terecht trots op. Nu doet Kip hetzelfde met de grotere Kip Kompakt. Er is uitvoerig gekeken naar de opbouw. De isolatie van wanden, het dak, de vloer en de ventilatie. Alles is nauwkeurig nagemeten. En ook de Kip Kompakt heeft nu het groene A label.

Kip Kompakt voor zuinig kamperen

Aan het energielabel kun je als koper of huurder zien of een object zuinig of juist niet is. Dat is handig, want een zuinige caravan heeft zo zijn voordelen. Meer rijcomfort en minder CO2-uitstoot bijvoorbeeld. En dat is beter voor het milieu. De groene A is het meest zuinig. Een rode G is het minst.

Milieubewust met energielabel A

Behalve het meest zuinige energielabel heeft de Kip Kompakt meer in huis op het gebied van milieubesparend kamperen. Zoals een laag brandstofverbruik van het trekkende voertuig. Want deze Kip caravan weegt leeg slechts 790 kilo. Het aerodynamische ontwerp helpt daar aan mee. Het hefdak zorgt ervoor dat de Kip onderweg minder wind vangt. De Kip Kompakt doet zo helemaal mee in de trends van duurzaam kamperen en terug naar de basis.

Ook past de Kip Kompakt prima achter een elektrische of hybride auto. Er is namelijk al een Kip caravan – de Kip Basic – vanaf 560 kilo. Zoals we eerder al schreven, weegt de Kip Kompakt weegt slechts 790 kilo. Daarmee zijn deze Kip caravans helemaal geschikt voor alle voertuigen van nu en van de toekomst. Kip verwacht binnenkort ook voor de modellen Vison en Greyline het groene A energielabel te bemachtigen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur