Kinderen in een eigen tent? Drie bijzettentjes op een rij

Marije Onderwaater

Op een dag is het zover: de kinderen willen niet meer bij hun ouders in de tent, vouwwagen, caravan of camper slapen. Andersom is natuurlijk ook mogelijk. Hoe dan ook, er komt een moment dat de kinderen in een bijzettentje gaan slapen. Kleine tenten zijn er in allerlei soorten en maten. Wij zetten drie bijzettentjes op een rij.

Bijzettentjes

Onze oudste zoon wordt komend najaar twaalf. Als de dag van gisteren herinner ik me nog hoe hij – elf maanden oud – voor het eerst mee ging kamperen. Zijn reisbedje wisten we nog net naast het luchtbed in onze piramidetent te proppen. En nu slaapt hij alweer met zijn jongere broer in een eigen tentje. In de zomer dat onze boys bijna tien en zeven jaar waren, verruilden ze de ouderlijke opblaasbare tent voor een eigen tentje. Toen we vorig jaar een nieuwe tenttrailer kochten, schaften we daar het bijbehorende bijzettentje Ugly Betty bij aan. Daar slapen ze nu prinsheerlijk in. En de stap naar een eigen tentje leek voor ons ouders groot, maar uiteindelijk was het peanuts. Oké, tijd om drie bijzettentjes op rij te zetten!

Obelink Eiger 3 koepeltent

Wie met de kinderen eerst eens een bijzettentje wil proberen en er daarom niet teveel geld aan wil uitgeven, kan bijvoorbeeld kiezen voor de Eiger 3 koepeltent van kampeerwinkel Obelink. Deze blauwe tent kost slechts 38,95 euro en biedt plaats aan drie personen. Slapen er twee mensen in, dan is er daarnaast nog voldoende ruimte voor bagage.

Ventileren is noodzakelijk in een tent en zeker in een kleine koepeltent. Daarom is de deur in de binnentent van de Eiger 3 voorzien van horrengaas. Zo kunnen er geen insecten binnenkomen wanneer de ingang open staat. Ook bovenin de tent is er nog een ventilatiepunt, dat is beschermd tegen inregenen. De binnentent heeft een vastgenaaid kuipgrondzeil. Binnenin zijn diverse opbergvakken aangebracht. Door de deur van de tent open te zetten met de twee bijgeleverde stokken, ontstaat een kleine luifel. Deze koepeltent is 2,20 meter lang, 2,20 meter breed en 1,30 meter hoog. Het gewicht van de tent is 4,3 kilo. Ingepakt heeft hij een afmeting van 68 x 19 x 14 cm (lxbxh). De Obelink Eiger 3 is hier te koop.

Obelink Eiger 3 koepeltent.
Obelink Eiger 3 koepeltent.

De Waard Brilstern

Van een heel andere orde is de De Waard Brilstern in de kleur beige-antraciet. Het hart van echte tentliefhebbers gaat vast sneller kloppen van deze bijzettent voor twee personen. De Brilstern is een eenstokstent. Dit betekent dat hij binnen een mum van tijd staat én snel weer is afgebroken. Met een prijs van 449 euro is deze piramidetent beduidend duurder dan het gros van de bijzettentjes. Daarvoor heb je wel een echte De Waard van hoge kwaliteit. Het tentdoek is gemaakt van ademend 340 grams Ten Cate-katoen. Hierdoor is hij wel iets zwaarder dan een tent van polyester. Daarnaast heeft deze tent een geïntegreerd kuipzuil. En bij een flinke windhoos hoef je niet bang te zijn dat je de kinderen met tent en al aan de andere van de camping terugvindt; deze piramidetent is namelijk – zoals het een De Waard betaamt – stormvast.

Deze tent is 2,40 meter lang, 1,90 meter breed en 1,30 meter hoog. Inclusief scheerlijnen is de tent 3,50 meter lang en 2,10 meter breed. In verpakking is de afmeting 75 x 20 cm. De tent weegt ingepakt 8,5 kilo. De Brilstern van De Waard is hier te koop. Liefhebbers van dit tentmerk kunnen de speeltent My First De Waard waarschijnlijk ook waarderen.

De-Waard-Brilstern
De Brilstern van De Waard.
De-Waard-Brilstern
De Brilstern van De Waard.

Safarica Dakar 230 TC koepeltent

Twee tot drie personen vinden een plekje in de Safarica Dakar 230 TC. Deze koepeltent is grijs met antraciet en heeft één slaapvertrek. Een prima bijzettentje voor de kinderen dus. Het 210 grams doek van de buitentent is een mix van katoen en polyester. De binnentent is gemaakt van katoen en polyamide. Beide katoensoorten zijn ademend. Ventilatieopeningen zorgen dat het in de tent niet benauwd wordt. De Safarica Dakar 230 TC tent heeft twee ingangen: aan de voorzijde en aan de achterzijde. De boogstokken zijn gemaakt van glasfiber en de reflecterende scheerlijnen voorkomen nachtelijk gestruikel. Eenmaal opgezet is de tent 3 meter lang, 2,30 meter breed en 1,10 meter hoog. De slaapcabine heeft een afmeting van 2,20 x 1,80 meter. Deze koepeltent weegt zo’n 6,1 kilo. De Safarica Dakar 230 TC tent kost nu 135 euro en is te koop bij De Wit in Schijndel.

En nu op zoek naar een camping! Op deze pagina delen we onze eigen ervaringen op campings in binnen- en buitenland. Neem je ook een kijkje?

De Safarica Dakar 230 TC koepeltent.
De Safarica Dakar 230 TC koepeltent.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…