Kijk snel: zij winnen een ANWB Camping van het Jaar 2022-award

Marije Onderwaater

De winnaars van de ANWB Camping van het Jaar 2022 zijn zojuist bekendgemaakt. Niet tijdens de Vakantiebeurs, zoals traditie is, maar tijdens een online evenement. In totaal waren bij deze publieksverkiezing 24 campings in vier categorieën genomineerd: de beste kleine camping, de fijnste gezinscamping, de mooiste charmecamping en de meest gewaardeerde huuraccommodatie. En dit zijn de acht winnaars van de ANWB Camping van het Jaar 2022-verkiezing in Nederland én in het buitenland.

De beste kleine camping

In Nederland: Camping Duinzoomhoeve, Julianadorp (Noord-Holland)

Over de grens: Camping44, Loro Piceno (Italië)

Camping 44 in Italië.
Camping 44 in Italië.

De fijnste gezinscamping

In Nederland: Camping de Kleine Wolf, Stegeren (Overijssel)

Over de grens: Camping Les Coudelets, Pradons (Frankrijk)

De meest gewaardeerde huuraccommodatie

In Nederland: Camping ’t Weergors, Hellevoetsluis (Zuid-Holland)

Over de grens: Tamarit Beach Resort (Spanje)

Tamarit Beach Resort
Tamarit Beach Resort

De mooiste charmecamping

In Nederland: Camping de Drie Provinciën, Een-West (Drenthe) zie hoofdfoto

Over de grens: Hedesunda Camping, Hedesunda (Zweden)

En zo zijn de winnaars gekozen

Bij de ANWB Camping van het Jaar-verkiezing draait het helemaal om de campingbezoekers. Welke campings geven zij de hoogste beoordeling? Voor deze verkiezing hebben bijna 26.000 ANWB-leden hun stem uitgebracht. Stemmen kon tussen 19 juli en 30 oktober 2021.

Bij de beoordeling is rekening gehouden met negen aspecten, die vervolgens per categorie een andere weging op de totaalscore hebben. Alle categorieën hebben een onderdeel dat zwaarder weegt. Bij ‘de beste kleine camping’ waren dat vooral de prijs-kwaliteitverhouding en het sanitair. Bij ‘de fijnste gezinscamping’ ging het voornamelijk om het sanitair, en daarna om zwemmen en de prijs-kwaliteitverhouding. Bij de ‘meest gewaardeerde huuraccommodatie’ telden de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie. En bij ‘de mooiste charmecamping’ was de ligging het belangrijkst, gevolgd door de sfeer, de prijs-kwaliteitverhouding en het sanitair.

Alles weten over de ANWB Camping van het Jaar 2022? Klik hier.

En wat is jouw favoriete camping? Laat het ons weten!

Lees ook: De ANWB topcampings in Nederland en Europa

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…