Kijk je ogen uit: de luxe campers van Phoenix

Marije Onderwaater

Of je ervan droomt óf er juist niet aan moet denken om ermee op pad te gaan: luxe campers zijn altijd leuk om naar te kijken. Dat geldt ook voor de modellen van Phoenix. We vertellen je meer over de grote campers uit het Duitse Aschbach.

Luxe zonder compromissen, is het motto van Phoenix. De liners zijn dan ook van alle gemakken voorzien. Standaard is er niet bij; kopers kunnen de luxe campers helemaal naar wens samenstellen. De campers hebben een zelfdragende sandwichconstructie met een isolatie van PU-schuim. Zowel het dak als de achterwand zijn verlijmd en aan de zijwanden geklonken. Ook voor de meubels is gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen, evenals voor het beslag en de handgrepen. Dat is duurzaam en voorkomt storend rammelen.

Phoenix campers: de liners

Phoenix heeft liners en alkoofcampers in verschillende modellen. Alle campers hebben een luxe uitgeruste keuken en dito badkamer. Dit zijn de liners van Phoenix:

Midi-Liner op de Iveco Daily
Deze serie bestaat uit drie modellen: de 7400 RSL, de 7700 en de 7700 RSL. De RSL-indelingen hebben achterin een rondzit. Van de drie is de 7400 RSL met een lengte van 7,55 meter het kortst. De andere twee modellen zijn 7,85 meter lang.

Maxi-Liner op de Iveco Daily
De Maxi-Liner-serie telt maar liefst elf modellen, in lengte variërend van 7,65 meter tot 9,35 meter. De serie biedt een ruime keuze uit plattegronden; van enkele bedden tot een dwarsbed en van een rondzit achterin tot een L-vormige zithoek voorin.

Top-Liner Iveco Daily
De vijf indelingen in de serie zijn allemaal groot. De ‘kleinste’ van het stel, de 8800 BMB, is al 8,95 meter lang. De grootste is de 9000 BML, die een lengte van 9,35 meter heeft. Twee plattegronden hebben een queensbed.

Top-Liner MAN TGL
De MAN TGL dient als basisvoertuig voor deze serie Top-Liners, die van 8,45 tot 9,05 meter gaan. Qua bedindeling is er keuze uit enkele bedden, een dwarsbed en een queensbed. De indeling met een rondzit achterin heeft een hefbed boven de cabine.

TopX-Liner MAN TGM
Eveneens op de MAN TGM staat de XL-versie van de Top-Liners. Twee indelingen in deze serie hebben zelfs een lengte van 10,95 meter.

Phoenix liner keuken
Phoenix liner keuken
Phoenix campers badkamer
Phoenix campers badkamer

Phoenix campers: de alkoofcampers

De alkoofcampers van Phoenix zijn er eveneens in verschillende varianten; van wat kortere modellen tot XL-alkoofcampers. Phoenix heeft de volgende series:

Midi-Alkoven Iveco Daily
De drie indelingen in deze serie blijven allemaal onder de 8 meter; ze gaan van 7,05 tot 7,85 meter. Alle drie hebben ze achterin een rondzit.

Midi-Alkoven Mercedes Benz
Slechts twee plattegronden in de deze serie. De twee – van 7,70 meter en 7,90 meter – zijn nagenoeg gelijk aan de grootste modellen in bovenstaande serie. Alleen het basisvoertuig verschilt.

MaXi-Alkoven Iveco Daily
De alkoofcampers in deze serie bieden volop keuze in lengte – van 7,95 meter tot 9,65 meter –, in bedsoorten en in het zitgedeelte. Zo zijn er indelingen met een dubbele treinzit en een zijbank.

Top-Alkoven MAN TGL
Eveneens veel keuze bieden de alkoofcampers in deze serie op MAN TGL. Opvallend zijn de bedden in de alkoof. Daar valt te kiezen uit enkele bedden of een dwarsbed. De langste camper in deze serie is 8,70 meter.

Top-Alkoven Iveco Eurocargo
Deze serie is nagenoeg gelijk aan de serie op MAN TGL, en biedt ook verschillende bedindelingen voor de alkoof.

TopX-Alkoven MAN TGM
Een alkoofcamper met een lengte van 10,70 meter biedt vanzelfsprekend een zee aan ruimte. De twee langste campers in deze serie, die acht indelingen telt, hebben vier vaste bedden. Twee achterin en twee in de alkoof.

TopX-Alkoven MAN TGM
De serie is ook verkrijgbaar op de Iveco Eurocargo. Hier zien we ook de langste van alle Phoenix campers: de 11.800 BMAM met een lengte van een indrukwekkende 11,70 meter. Van de keuken tot de badkamer; alles is riant in deze enorme camper.

Beide TopX-Alkoven-series hebben campers met een autogarage.

Phoenix alkoof zithoek
Phoenix alkoof zithoek
Phoenix campers keuken
Phoenix campers keuken
Phoenix sanitair
Phoenix sanitair

DW Vlogt: Phoenix campers in het wild

Dick William komt tijdens zijn trip door Portugal en Spanje de meest indrukwekkende campers tegen, zo ook de alkoofcampers van Phoenix. Je ziet ze in deze video op zijn YouTube-kanaal DW Vlogt.

Wil je meer weten over Phoenix campers? Klik dan op onderstaande button. Liever een andere grote alkoofcamper? Kijk dan eens naar deze Concorde. Niet groot, maar klein? Dan vind je deze minicamper van Honda vast leuk.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…