Kia-EV6-Trekauto-2024

Kia EV6 is ANWB Trekauto van het Jaar 2024

Martine van Kuler

De volledig elektrische Kia EV6 is verkozen tot de ANWB Trekauto van het Jaar 2024. De jury is vooral gecharmeerd van zijn binnenruimte, stabiele weggedrag en indrukwekkend prestaties. De aanhanger lijkt geen enkele invloed te hebben op het rijgedrag en het comfort.

De Kia EV6 is niet nieuw, maar de voorgaande jaren was de volledig elektrische auto te duur voor deelname aan de ANWB Trekauto van het Jaar-verkiezing. Door de introductie van een gunstiger geprijsd instapmodel (vanaf €51.895) kwam hij nu wel in aanmerking voor deelname. De Kia EV6 hield de Ford Kuga 2.5 PHEV, Hyundai Ioniq 6, Mercedes-Benz EQA 250+, Smart #1 en Volkswagen Tiguan 1.5 eTSI achter zich.

Elektrische Kia EV6 heeft acceptabel rijbereik

De gejureerde uitvoering van de Kia EV6 heeft een 77,4 kWh batterij en achterwielaandrijving. Het rijbereik met caravan van circa 220 kilometer bij de praktijkrit vindt de jury acceptabel, vooral omdat de auto effectief met hoge snelheid kan laden. Daarnaast is de wegligging van de EV6 onovertroffen. Zijn elektromotor is goed voor 168 kW/229 pk en 350 Nm, ruim voldoende om de beladen testauto (2.300 kilo) met beladen caravan (1.350 kilo) moeiteloos kilometers te laten vreten.

Een groot voordeel is dat rijhulpsystemen actief blijven zodra er een caravan is aangekoppeld. Dat zorgt voor een comfortabele rit en verhoogt de verkeersveiligheid. “Tel daarbij de riante binnenruimte, een bagageruimte van dik vijfhonderd liter en het intuïtieve bedieningsgemak en je hebt een dijk van een auto”, aldus de jury.

ANWB Trekauto van het Jaar 2024

De Trekauto van het Jaar-verkiezing is een initiatief van ANWB Kamperen. De genomineerde trekauto’s zijn geselecteerd door specialisten van binnen én buiten de ANWB. Bij de selectie letten zij op technische innovatie, belang voor de markt, toegestaan trekgewicht en de prijsstelling.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!