Kerstvakantie in Mauritshuis: online activiteiten voor kinderen tot 12 jaar

Luc Schaepkens

Het is kerstvakantie, de wereld zit op slot en het regent. Kamperen lijkt op dit moment even ver weg. Gelukkig hoeven gezinnen zich in deze lockdown niet te vervelen. Museum het Mauritshuis in Den Haag heeft deze kerstvakantie een online-programma vol leuke activiteiten voor kinderen tot 12 jaar.

Mauritshuis maakt kerstvakantie spannend

Een museumbezoek zit er even niet in. Het Mauritshuis opent deze kerstvakantie daarom de virtuele deuren. Het museum biedt online allerlei leuke en creatieve kinderactiviteiten die ook nog eens spannend zijn. Bekijk thuis op de bank de mooiste schilderijen. Zoals het winterse tafereel IJsvermaak van Hendrick Avercamp. En dan is er natuurlijk Maurits Muis. Hij woont in het museum en laat het graag aan kinderen zien. Maurits laat ze daarbij ook kennismaken met al zijn vriendjes op de schilderijen. Luister naar zijn spannende avontuur en ga aan de slag met zijn doe-opdrachten. Zo is het mogelijk een nieuwe hoed, muts of pet voor Rembrandt te maken.

Kerstvakantie met Maurits Muis

Maurits Muis heeft speciaal allerlei filmpjes gemaakt van zijn avonturen. Deze zijn te bekijken via: www.mauritshuis.nl/kerst. Luister ook naar de spannende avonturen van Maurits Muis en de klokkenmaker. Wandel deze kerstvakantie online door het Mauritshuis en bekijk de schilderijen. Wie kan alle winterschilderijen vinden? Bezoek het virtuele museum via de Mauritshuis Second Canvas app. Deze is gratis te downloaden in de AppStore en Google Play.

Maak een meesterwerk of winterverhaal

Ieder schilderij vertelt zijn eigen verhaal en iedereen bekijkt een schilderij met eigen ogen. Maak samen een winterverhaal bij een schilderij door om de beurt een zin toe te voegen. Schrijf het met de kinderen op en lees het later terug of deel het verhaal met het Mauritshuis via social media.

Een witte kerst is natuurlijk prachtig. In het online Mauritshuis is het deze kerstvakantie mogelijk alvast een witte kerst te creëren. Kijk op de website wat je allemaal nodig hebt om een echt winterlandschap te knutselen. Leuk om een dag (of meer) mee om te krijgen in de kerstvakantie.
Alle activiteiten en linkjes zijn te vinden op: www.mauritshuis.nl/kerst

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur