Amsterdam winter

Kerstuitje in de hoofdstad: geniet van Amsterdam in de winter

Marije Onderwaater

Spelletjes doen, eten met familie, kerstfilms kijken; vind je dit tien keer niks en zoek je liever de stadse gezelligheid op? Dan hebben we een leuk kerstuitje voor je: Amsterdam in de winter. De komende weken kun je in de hoofdstad genieten van allerlei winterse activiteiten.

Amsterdamse Winterparadijs

De RAI Amsterdam is nog tot en met 30 december 2023 omgetoverd tot een gezellig winterevenement, waar je zowel overdag als ‘s avonds terechtkunt. Schaatsen kan op twee ijsbanen: binnen en buiten. Voor kinderen tot zes jaar is er een aparte schaatsbaan. Liever een andere wintersport uitproberen? Dat kan op de langlaufbaan; het parcours is 400 meter lang en gaat door een winters landschap. Bezoekers zonder hoogtevrees kunnen een ritje maken in het reuzenrad dat uitzicht over Amsterdam biedt. Sky high ga je ook in de zweefmolen, die maar liefst 40 meter hoog is. Voor volwassenen en kinderen is er nog veel meer te doen. Ga overdag met het gezin of ‘s avonds met vrienden en maak plezier met Woezel & Pip, in de karaokebar of probeer een potje curling. Ook zijn er allerlei optredens.
Meer info en tickets reserveren.

Amsterdamse Winterparadijs
Amsterdamse Winterparadijs

Christmas Village op Museumplein

Het Museumplein heet tot en met dinsdag 26 december Christmas Village. Helaas is er dit jaar geen ijsbaan, zoals andere jaren, maar er is alsnog genoeg te doen. Op deze gratis toegankelijke markt in kerstsfeer staan meer dan 45 stands en genoeg kraampjes met lekker eten en drinken. Neem een glaasje glühwein of warme chocomel en kijk je ogen uit.
Meer info over Christmas Village

Christmas Village
Christmas Village
Christmas Village
Christmas Village

Ga op oliebollenjacht

Elke plaats heeft zijn eigen geheime en minder geheime adresjes voor de lekkerste oliebollen, zo ook Amsterdam. Ga met kerst of in de kerstvakantie op oliebollenjacht in de hoofdstad. Ben je op 28 december in Amsterdam? Dan kan je een zak oliebollen van de 97-jarige oma Coby en haar 33-jarige kleinzoon Marc scoren. De opbrengst gaat naar Gouwe Ouwe, waardoor mensen in een buurthuis of verzorgingshuis een avondje van live muziek kunnen genieten. Vooraf een zak oliebollen reserveren is trouwens aan te raden. Het adres van Oma Coby’s Oliebollenbar en tips voor meer lekkere oliebollen vind je hier.

Oma Coby's Oliebollenbar
Oma Coby's Oliebollenbar
Oma Coby's Oliebollenbar
Oma Coby's Oliebollenbar

Schaatsen op de pleinen

Schaatsen in hartje Amsterdam in de winter? Dat kan! Op het Museumplein is dit jaar dan wel geen schaatsbaan te vinden, op het Leidseplein en Rembrandtplein kun je gewoon de ijzers onder binden. Tussendoor kun je even bijkomen met glühwein, warme choco en een oliebol, en na afloop bezoek je een van de omliggende horeca om na te genieten van je schaatsprestatie.
Schaatsen Leidseplein en Rembrandtplein

Schaatsen pleinen
Schaatsen op de Amsterdamse pleinen
Schaatsen pleinen
Schaatsen op de Amsterdamse pleinen

Amsterdam Light Festival

In Amsterdam is het nooit donker, maar wil je nóg meer mooie lichtjes zien, dan is het Amsterdam Light Festival een aanrader. Nog tot en met 21 januari is de hoofdstad verlicht door interactieve kunstwerken die elke dag, behalve 31 december, aan staan. Bekijk de werken tijdens een wandeling of maak het jezelf comfortabel en stap aan boord van een van de overdekte en verwarmde rondvaartboten en bewonder de lichtkunstwerken vanaf de beroemde Amsterdamse grachten.
Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival

Gezelligheid in de hoofdstad

Natuurlijk is er deze dagen en nog de hele winter veel meer te doen in Amsterdam. Alleen al een rondje door de stad lopen is de moeite waard. Wil je meer weten over activiteiten en bezienswaardigheden? Bekijk dan de site van I Amsterdam.

Kamperen in Amsterdam
En wil je kamperen in Amsterdam? Dat kan onder meer op camping Zeeburg, die het hele jaar is geopend. We schreven er hier al eens over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…