Kerfton is de kekke vouwwagen uit Australië

Luc Schaepkens

Kek staat voor stoer en gaaf. En dat is de Kerfton vouwwagen uit Australië zeker. Hij ziet er zowel in- als uitgeklapt geweldig uit. De Kerfton vouwwagen is alleen in Australië te koop, maar we willen je de leuke gadgets niet onthouden.

De Kerfton

De Kerfton heeft een modern design en een duidelijk aanwezige terreinvaardigheid. Deze vouwwagen is in een mum van tijd opgebouwd en ook weer afgebroken. Daarbij valt ook het gepatenteerde keukensysteem op. Een prima oplossing voor als je met de Kerfton vouwwagen op de camping staat. Maar ook voor wanneer je onderweg aan een kop koffie en een boterham toe bent. De keuken trek je aan de achterkant naar buiten. Vervolgens draait hij naar de zijkant. Hij is meteen gebruiksklaar. Inclusief de gaspitten en de wasbak met stromend water. Daarnaast nog een optionele koelbox met een inhoud van 78 liter.

De Kerfton is altijd gebruiksklaar

Het gasstel, de watervoorziening en de koelbox blijven altijd aangesloten. Ook als je de keuken weer inklapt. Zo is je complete keukenuitrusting altijd gebruiksklaar. Prettig voor een korte stop onderweg, als je even verse koffie wilt zetten. Klap je de Kerfton helemaal open, dan heb je standaard de beschikking over twee ruime banken en een tafel. Er zijn vier slaapplaatsen aan boord: een groot tweepersoonsbed en twee enkele bedden in de lengterichting aan de zijkant.Volgens de opgave van de fabrikant staat de vouwwagen in vijf minuten. Scheerlijnen en haringen zijn daarbij niet nodig.

Ruimte binnen

De ruimte binnen is 3,5 bij 5 meter groot. De stahoogte bedraagt 1,98 meter. Dat is groot genoeg om tijdens een regendag binnen te vertoeven. Onder de banken veel opbergruimte. Ook de 120 aH-huishoudaccu heeft daar een plek. Optioneel kun je kiezen voor een tweede exemplaar. Ook een 12 volt-aansluiting en vier usb-poorten zijn standaard. Het opladen van je tablet of mobieltje is zo geen probleem. Wil je ook als het wat kouder weer is op pad? Dan kun je optioneel kiezen voor een verwarming op diesel en een element voor warm water.

Alleen down under

Het reservewiel is standaard. Een toilet zit er niet in. Maar volgens Krefton is er in de disselkast desgewenst plek voor een Porta Potti. En natuurlijk ontbreekt ook bij deze Australische vouwwagen de barbecue niet. Kies je voor de optioneel bestelbare buitendouche, dan is het aan te raden ook voor een tweede watertank te kiezen.

Specificatie

De Kerfton vouwwagen mag maximaal 1600 kilo wegen. Het leeggewicht is 1000 kilo. Hij is vooralsnog alleen down under te koop. De afmetingen in ingeklapte toestand zijn (lbh) 4,28 x 1,90 x 1,68 meter. Prijs komt naar verwachting uit op 38.500 us dollar bij pre-order. Dat is zo’n 31.600 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur