Kees Kampeert Numero Dertien

Kees Kampeert Numero Dertien: hybride vouwwagen met Holtkamper-roots

Marije Onderwaater

Kees Kampeert verkoopt gebruikte Holtkamper-vouwwagens en accessoires voor Holtkampers. Nu is er ook een eigen vouwwagen: Kees Kampeert Numero Dertien. Deze hybride vouwwagen is gemaakt van nieuwe én gebruikte materialen.

Kees Kampeert-oprichter Jelle Holtkamp is de kleinzoon van Jelle Holtkamp sr., die in 1928 een eigen tent ontwierp waarmee hij op Ameland kampeerde. Vader Bert introduceerde eind jaren 70 de Holtkamper Flyer. Inmiddels is het Groningse Holtkamper niet meer weg te denken van de Nederlandse kampeermarkt. In 2017 nam de Campfire Group het merk over én startte Jelle zijn eigen Kees Kampeert. Maar wie is toch die Kees? De website biedt duidelijkheid: “Kees is er nooit. Toch vinden we Kees erg belangrijk, want Kees vormt de ruggengraat van ons bedrijf. Hij staat voor genieten. Voor alles uit de vakantie halen (soms vanuit de hangmat). Voor vaker op vakantie gaan. Voor gemak. Voor avontuur. Voor kwaliteit. En voor verantwoordelijkheid voor de natuur.”

Snelle vouwwagen

Jelle Holtkamp werkte jarenlang in het familiebedrijf, waar hij ook betrokken was bij de introductie van onder meer de Holtkamper Astro, de Kyte en de Cocoon. “Zelf ging ik altijd met een Flyer op pad”, vertelt hij aan Campingtrend. “Nu wilde ik graag een vouwwagen ontwerpen die lekker snel staat, zonder dat je nog allerlei handelingen moet uitvoeren. Een vouwwagen die je ook voor een weekendje weg kunt gebruiken én waar (klein)kinderen een eigen plekje hebben. Vroeger werden we als kind ergens in de vouwwagen neergelegd. Tegenwoordig willen mensen voor hun kinderen graag een binnentent met muskietengaas.”

Kees Kampeert Numero Dertien vouwwagen
Kees Kampeert Numero Dertien ingeklapt
Kees Kampeert Numero Dertien vouwwagen
Kees Kampeert Numero Dertien ingeklapt

Nieuwe én gebruikte materialen

Kees Kampeert Numero Dertien, vernoemd naar een buurtschap in Groningen, onderscheidt zich van andere vouwwagens door het gebruik van nieuwe én gebruikte onderdelen. “We hergebruiken de wagenonderdelen van metaal zoals het onderstel en het karkas van de wagen. De zeilen die op de wagen worden geplaatst zijn helemaal nieuw en de tent van de vouwwagen ook”, legt Jelle uit. Daarmee is de Numero Dertien een hybride vouwwagen. Er zijn drie uitvoeringen beschikbaar: Basis, Leef en Max, die allen zijn voorzien van een vast kuipzeil. De Basis is geschikt voor twee personen en de meest standaard versie. De Leef heeft meer uitbreidingen, waaronder een grote Leefluifel met zijwanden, voorwand en windschermen. De Max is helemaal compleet, met onder meer een kinderbedstee. Overigens zijn alle uitbreidingen en accessoires los verkrijgbaar. “Daardoor kan je met de Numero Dertien alle kanten op”, vertelt Jelle. “Als kinderen klein zijn, kunnen zij in de binnententjes slapen. En als ze groter zijn en niet meer mee op vakantie gaan, dan kan je er zonder tentjes weer met z’n tweeën in kamperen.”

Kees Kampeert Numero Dertien binnententjes
De uitvoering met links en rechts binnententen voor de kinderen.
Kees Kampeert Numero Dertien binnententjes
De uitvoering met links en rechts binnententen voor de kinderen.
Kees Kampeert vouwwagen Leefluifel
Uitvoering met de Leefluifel
Kees Kampeert vouwwagen Leefluifel
Uitvoering met de Leefluifel

Vouwwagen met tentgevoel

Het tent van de Kees Kampeert Numero Dertien is gemaakt van TenCate-doek. De wagen is zoveel mogelijk naar achteren weggewerkt. “Anders heb je hem tijdens het kamperen zo prominent voor je neus staan”, verklaart Jelle. Daardoor ontstaat een echt tentgevoel en dat ziet het bedrijf terug in het publiek dat interesse toont: “Dat zijn vaak tentkampeerders.” Onder het bed met lattenframe en schuimmatras (2,00 x 1,40 meter) is ruimte om bagage op te bergen. De ramen hebben zijn voorzien van vensterfolie met een ‘zonnebrilfunctie’, dat fel zonlicht dimt. ‘s Avonds is het mogelijk om in de tent van de nachtelijke hemel te genieten dankzij de sterrenstrook, een opening in het tentdoek. Ook noemenswaardig is het eigen gewicht van de Numero Dertien, dat met 280 kilogram behoorlijk laag is.

Kees Kampeert boerendeur
Buiten komt binnen met deze 'boerendeur'
Kees Kampeert boerendeur
Buiten komt binnen met deze 'boerendeur'
Kees Kampeert vouwwagen veranda
De veranda/boerendeur
Kees Kampeert vouwwagen veranda
De veranda/boerendeur

Kees Kampeert Numero Dertien online

Net als de andere vouwwagens in het aanbod van Kees Kampeert, is ook de Numero Dertien via de webshop te koop. Kopers ontvangen de vouwwagen met een uitgebreide instructiefilm. De vouwwagen live bekijken kan op afspraak in de showroom in Scheemda. De Kees Kampeert Numero Dertien is verkrijgbaar vanaf 10.750 euro. Meer informatie vind je via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…