Kees Kampeert is hét adres voor gereviseerde Holtkamper vouwwagens

Luc Schaepkens

Jelle Holtkamp richt zich met zijn bedrijf 'Kees Kampeert' per 2021 volledig op de gereviseerde Holtkamper-vouwwagen. ‘Normale' gebruikte wagentjes komen er nog wel in, maar gaan er voortaan altijd als ‘Refurbished' of ‘SuperRefurb’ weer uit.

Holtkamper-vouwwagen Refurbished of SuperRefurb

Klinkt goed, maar je mag ook gewoon gereviseerd zeggen. Want dat is wat het bedrijf Kees Kampeert gaat doen: zich volledig op de revisie storten. Jelle Holtkamp daarover: “Voor het reviseren van vouwwagens heb je héél véél plek nodig. We halen de vouwwagens uit elkaar en bouwen ze daarna weer op en dat gaat echt niet even in één dag. Vaak zit je op onderdelen te wachten of moet er eerst een technisch probleem worden opgelost. De vouwwagen moet dan zolang opengevouwen blijven staan. Dankzij ons nieuwe pand kunnen we nu met meerdere vouwwagens tegelijk aan de gang en zien we vanzelf welke vouwwagen als eerste refurbished of superrefurb is.”

De ruimte vond Jelle in een bedrijfspand in het Groningse Scheemde. Bijna blind gekocht vanaf de camping in Noorwegen. Maar toch nog eerst even gaan kijken. Naast het reviseren blijft de webshop Kees Kampeert voor vouwwagenaccessoires van Holtkamper-vouwwagens ook gewoon bestaan. “Dat blijft leuk om te doen en we hebben heel veel mooie accessoires in huis voor de Holtkamper Cocoon, Astro, Spacer en Flyer”, aldus Holtkamp.

Maatwerk per klant bij Kees Kampeert

“De vouwwagen wordt bij ons helemaal uit elkaar gehaald en opnieuw opgebouwd. Onderdelen die niet meer voldoen worden daarbij gerepareerd of vervangen. Vaak komt er een ongebruikte tent op, dan kan hij weer een kampeerleven mee. We noemen het ook wel circulaire vouwwagens, want de wagentjes kunnen gigantisch lang mee en ze worden dus zonder problemen hergebruikt”, aldus Holtkamp. Vouwwagens die via de webshop zijn besteld, worden door het hele land aan huis geleverd. Voordat de koerier voor de deur staat, ontvangt de klant een aantal instructiefilmpjes over hun vouwwagen.

“De instructiefilmpjes worden speciaal per klant opgenomen, het is dus echt maatwerk”, aldus Holtkamp. “Maar er zijn nu eenmaal ook veel mensen die de vouwwagen liever op willen halen en dat kan nu in Scheemda. Op dit moment moet het nog buiten met Click&Collect, maar er komt een moment dat het ook weer binnen mag!”

Kampeerboulevard A7

Holtkamp: ”Toen ik zag dat Ron Hazenberg Campers en Noord Caravans al in dezelfde straat actief waren, moest ik direct denken aan de Caravanboulevard in Heerhugowaard. Daar heb je ook al sinds jaar en dag een cluster van kampeerbedrijven. Mensen komen er van heinde en verre naartoe, omdat ze er van alles kunnen vinden. Net als bij de meubelboulevard zeg maar. En onze collega’s van Ron Hazenberg Campers en Noord Caravans werken net als wij ook landelijk, dus dat komt goed uit. Daarom noem ik onze straat tegenwoordig Kampeerboulevard A7, de website is er ook al. Wel jammer dat we nu de lockdown hebben, maar daarna kunnen de mensen massaal de A7 pakken om onze straat te bezoeken. Nu nog een tentenwinkel erbij en het aanbod is helemaal compleet”, aldus een enthousiaste Holtkamp.

Zodra de lockdown eindigt (en het pand af is) opent Kees Kampeert officieel haar deuren in Oost-Groningen.

Naar de website van Kampeerboulevard A7.

Lees hier ons artikel over de verbeterde Holtkamper Kyte vouwwagen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur