Reise + Camping 2024

Voor in de agenda: Reise + Camping 2024 in Essen

Marije Onderwaater

Voel je het ook? De lente zit in de lucht! En dat betekent dat het kampeerseizoen voor de deur staat. Wil je ook in de stemming komen? Maak dan een uitstapje over de grens naar Reise + Camping 2024 in de Messe Essen. Deze vakantiebeurs in Duitsland vindt plaats van woensdag 28 februari tot en met zondag 3 maart.

Het Duitse Essen ligt vlakbij de stad Oberhausen. Vanaf Utrecht is de afstand tot Essen 172 kilometer, waar je volgens de routeplanner zo’n 2 uur over doet. Dit betekent dat een heen-en-weertje op een dag best te doen is, mits je van autorijden houdt. Je kunt er ook voor kiezen om een nachtje in Duitsland te blijven en de Reise + Camping 2024 te combineren met een bezoek aan Oberhausen.

Grootste vakantiebeurs Noordrijn-Westfalen

Op Reise + Camping 2024 staan dit jaar zo’n achthonderd exposanten. Bestemmingen uit vijftien landen presenteren zich aan de bezoekers. Daarmee is dit de grootste vakantiebeurs van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Voor fietsliefhebbers is een aansluitend bezoek aan de Fahrrad Essen 2024 een aanrader, die begint op donderdag 29 februari. Projectmanager Gunter Arndt is al helemaal klaar voor de beurzen: “Onze verwachting voor Reise + Camping en Fahrrad Essen 2024 is enorm. Aan het begin van het jaar hebben onze bezoekers de ideale gelegenheid om caravans en campers vóór het vakantieseizoen te vergelijken en de perfecte aankoopbeslissing te nemen. Hetzelfde geldt voor reislocaties. Hier hebben we veel verschillende vakantiebestemmingen te bieden, waar onze beursgasten een uitgebreid beeld van kunnen krijgen. Kampeerliefhebbers komen hier aan hun trekken.”

Mecklenburg-Vorpommern Duitsland
Mecklenburg-Vorpommern
Mecklenburg-Vorpommern Duitsland
Mecklenburg-Vorpommern

Campingland Mecklenburg-Vorpommern

Dit jaar staat Mecklenburg-Vorpommern in het zonnetje op de Reise + Camping 2024. Deze Duitse deelstaat ligt aan de Oostzee – ook wel Baltische zee genoemd – en tegen Denemarken, en presenteert zich op de beurs als een echt campingland. Steeds meer kampeerders weten Mecklenburg-Vorpommern te vinden. In de eerste helft 2023 telde de deelstaat 440.000 campingaankomsten, wat 14% meer is dan het jaar ervoor.

Gevarieerde vakantiebestemming

Mecklenburg-Vorpommern heeft vakantiegangers veel te bieden: natuurlijk de Oostzeekust, maar ook zo’n tweeduizend meren in het binnenland. Populair zijn de zonnige eilanden Rügen en Usedom. Voor fietsers en wandelaars zijn er talloze routes, onder meer door Hanzesteden en langs indrukwekkende kastelen. Hier lees je meer over deze gevarieerde vakantiebestemming. Op Reise + Camping 2024 staat de Galeria helemaal in het teken van Mecklenburg-Vorpommern, met activiteiten (ook voor gezinnen) en lokale specialiteiten.

Kamperen in Scandinavië

Liever nog iets noordelijker? Dan is hal 8 the place to be. Deze hal is tijdens de beurs omgetoverd tot SkandinavienWelt, waar touroperators, veerbootmaatschappijen en campings uit Zweden, Denemarken, IJsland en Noorwegen zich presenteren.

Mecklenburg-Vorpommern
Hier ligt de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, tegen Denemarken en aan de Oostzee
Mecklenburg-Vorpommern
Hier ligt de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, tegen Denemarken en aan de Oostzee

Vanlife én andere kampeermiddelen

Vanlife is hartstikke populair, daar kan Reise + Camping 2024 niet omheen. Daarom is in hal 7 van de beurs 1.800 vierkante meter – twee keer zoveel als vorig jaar – gereserveerd voor voertuigen en accessoires. Extra aandacht is er voor kampeerders die zelf hun bus ombouwen tot camper. Een van hen is Daniel Dobsza, die van een stadsbus een camper maakte. Het 12 meter lange en 14,3 ton zware voertuig is in Essen te zien. Ook vertelt Daniel over het ombouwproces, dat dertien maanden duurde. De hele beurs is hij aanwezig om vragen te beantwoorden en tips te geven.

Caravans, vouwwagens, campers en tenten

Natuurlijk zijn alle kampeermiddelen vertegenwoordigd op deze vakantiebeurs: van tent tot luxe camper.

Reise + Camping 2024
Reise + Camping 2024

Prijzen en openingstijden Reise + Camping Essen 2024

De vakantiebeurs Reise + Camping Essen 2024 vindt plaats van woensdag 28 februari tot en met zondag 3 maart. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Volwassenen betalen op woensdag 12 euro voor een entreeticket en 14 euro van donderdag tot en met zondag. Voor kinderen van 6 tot 14 jaar is de entreeprijs 1 euro. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis naar binnen. Vanaf 14.00 uur ‘s middags betaal je 10 euro en een tweedagenticket kost 22 euro.

Meer info vind je via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…