Verjaardag op de camping

Zó vieren wij onze verjaardag op de camping

Marije Onderwaater

Augustus is feestmaand bij ons thuis. Niet alleen omdat het hoogzomer is, maar ook omdat mijn jongste zoon en ik jarig zijn. Regelmatig valt dat net in onze vakantie. De afgelopen jaren feestten we onder meer in Italië, Spanje en Kroatië. Daarom vertel ik je graag hoe wij onze verjaardag op de camping vieren.

Slingers verjaardag
Alweer even geleden... dit jaar hangt er een 10!
Slingers verjaardag
Alweer even geleden... dit jaar hangt er een 10!

Verjaardag in het ziekenhuis

Happy birthday“, zegt de Kroatische dame zachtjes tegen mijn zoon, en ze geeft hem een koekje. Het is 2018 en 00.01 uur. We zitten met zijn vieren (mijn vriend, onze twee boys en ik) in het ziekenhuis van de stad Pula. Onze oudste is enkele uren daarvoor op onfortuinlijke wijze met zijn hoofd op de zwembadrand terechtgekomen. Het gapende gat is inmiddels gehecht in een kliniek vlakbij onze camping Porto Sole in Vrsar, maar de ervaren verpleegkundige stond erop dat we in Pula nog foto’s van zijn jukbeen lieten maken. In de stampvolle wachtkamer moeten we minstens drie uur wachten. En dan is het opeens 0.00 uur: de zesde verjaardag van onze jongste zoon is aangebroken. Om 02.00 uur ‘s nachts komen we aan op de camping, waar we de boys in bed leggen en snel de tent versieren. Slechts een paar uur later proberen we onze wallen, enorme moeheid (en een klein trauma na alle gebeurtenissen) te negeren. Het is namelijk tijd voor een verjaardag op de camping!

Slingers tent camping
De slingers gaan voor elke verjaardag mee naar de camping.
Slingers tent camping
De slingers gaan voor elke verjaardag mee naar de camping.

Verjaardag op de camping: cadeaus en taart

Een verjaardag op de camping heeft bij ons echt wel veel weg van thuis. ‘s Ochtends zijn er slingers, cadeaus, de verjaardagshoed en vals gezang. De cadeautjes nemen we meestal van huis mee en soms moeten we ze op onze vakantiebestemming nog kopen. In de loop van de ochtend gaan we op jacht naar taart. De lat ligt daarbij hoog, maar eigenlijk zijn we nog nooit teleurgesteld. En de bakkers of café’s waar we terechtkomen, zijn nooit te beroerd om mijn meegebrachte kaarsje in een gebakje te steken. De echte fanatiekelingen komen het op eigen initiatief zelfs zingend brengen. Aaaahhhh…. Verjaardagen op vakantie staan bij ons in het teken van eten en drinken. Na de taart volgt in de loop van de dag een lunch en natuurlijk gaan we ‘s avonds lekker ergens eten.

Jarig camping
Verjaardag vieren in Spanje.
Jarig camping
Verjaardag vieren in Spanje.

It's my party!

Zelf ben ik in de derde week van augustus jarig. Ik vierde mijn 38ste, 39ste en – slik – 40ste verjaardag op de camping. Onze zoon is half augustus al aan de beurt en dat viel de afgelopen jaren nog net wat vaker in onze vakantie. Mijn eigen verjaardag ziet er op vakantie trouwens hetzelfde uit als die van onze jongste: hoed, taart, (iets minder) cadeaus en lekker eten & drinken.

Inmiddels zijn we helemaal gewend aan verjaardagen op de camping. Het is zelfs even wennen als we ‘gewoon thuis’ een verjaardag vieren, zoals we de afgelopen twee jaar deden. Ook deze zomer hebben we weer een feestje op de camping. Onze zoon wordt 10 jaar en dat valt in onze vakantie. Maar of hij ooit zoveel mazzel heeft als mijn zusje vroeger? Zij was altijd op vakantie jarig. Op een camping in Frankrijk hadden mijn ouders een groep campingburen uitgenodigd om wat te komen drinken als wij ‘s middags na een uitstapje terug waren van de camping. Een van onze gasten bleek een goochelaar te zijn. De verrassing was groot toen onze hele vouwwagen bij terugkomst was versierd met ballonnen én de beste man alle kinderen vermaakte met ballondieren. Het was een groot feest!

Verjaardagshoed
Een terugkerend thema: onze verjaardagshoed. Staat me goed hè? ;-)
Verjaardagshoed
Een terugkerend thema: onze verjaardagshoed. Staat me goed hè? ;-)

Vier jij een verjaardag op de camping? Praat mee!

Vier jij vaak verjaardagen op de camping? Laat ons op Facebook weten wat jullie traditie is!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…