Caravana 2023

Vrolijke uitstapjes in januari 2023: Vakantiebeurs en Caravana

Marije Onderwaater

Het is bijna niet te geloven, maar over twee weken zitten we gewoon alweer in het nieuwe jaar. Heb jij in januari altijd een 'bleh'-gevoel? Breng dan een bezoek aan een beurs die in het teken staat van vakantie en vrij zijn. In januari 2023 kun je namelijk naar de Vakantiebeurs in Utrecht én naar de Caravana in Leeuwarden.

Voor de reislustigen onder ons is er natuurlijk ook de CMT in Stuttgart. Deze Duitse reisbeurs vindt plaats van 14 tot en met 22 januari 2023. Eerder vertelden we je al meer over de CMT.

Vakantiebeurs in Utrecht

Wil jij helemaal in vakantiestemming komen? Ga dan zeker even kijken op de Vakantiebeurs in Utrecht, die plaatsvindt van 12 tot en met 15 januari 2023 in de Jaarbeurs Utrecht. Hal 9 van de Vakantiebeurs staat helemaal in het teken van kamperen. Heb je nog geen idee in welk land jij komend jaar vakantie wil vieren? Dan is een bezoek aan de beurs zéker een goed idee. Er staan namelijk talloze landen met informatie voor reizigers. Als kampeerder heb je misschien het meeste interesse in Europese landen. Wel, die zijn in groten getale vertegenwoordigd. Van Noorwegen tot Griekenland en van Polen tot Kroatië. Heb je een land gekozen dat je verder zou willen ontdekken? Dan kan je nog verder kijken bij een van de campings die met een stand op de Vakantiebeurs staan. Lonken landen buiten Europa? Of droom je van een camperreis down under of door Amerika? Ook dan zit je in Utrecht goed.

Tijdens de Vakantiebeurs vinden allerlei activiteiten voor jong en oud plaats. Kinderen kunnen zich uitleven op het Kidsplein in Hal 11. Verder is er een mobiel klimbos met acht verschillende parcours en je kunt je surfskills checken op de indoor surfbaan in Hal 8.

Dagtickets voor de Vakantiebeurs 2023 kosten doordeweeks 14 euro. In het weekend is dat 15 euro. Een avondticket voor zaterdag 14 januari kost 9,50 euro. Kinderen van 8 tot en met 14 jaar betalen een toegangsprijs van 8 euro.
Deze en meer informatie vind je op de site van de Vakantiebeurs.

Vakantiebeurs 2023
Vakantiebeurs 2023

Caravana in Leeuwarden

De WTC Expo in Leeuwarden verandert van 25 tot en met 29 januari 2023 in een walhalla voor kampeerders. Dit is de beurs waar dealers hun nieuwste kampeermiddelen tonen en campings uit binnen- en buitenland zich presenteren. Natuurlijk vind je op de Caravana 2023 ook de leukste kampeeraccessoires. Wil je eens een camper huren? Maak dan een praatje met een van de camperverhuurbedrijven op de beurs. Zoals altijd is ook de ANWB aanwezig. Dat geldt ook voor de NKC, die op de eerste beursdag de winnaars van de verkiezing Kampeerauto van het Jaar 2023 bekendmaakt.

Op het programma van de Caravana staan verder weer allerlei demonstraties en workshops. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe je de lekkerste hapjes maakt op een draagbare bbq. Het hele programma met workshops en demonstraties maakt de Caravana binnenkort bekend.

Voordeeltickets voor de Carvana kosten 12 euro per dag, maar let op: ze zijn beperkt beschikbaar. Reguliere tickets kosten in de online voorverkoop 13,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Ook parkeren is gratis. Koop je liever ter plekke een kaartje aan de kassa? Dat kost 16 euro.
Meer info over tickets en de beurs vind je op de website van de Caravana.

Caravana 2023
Caravana 2023
Caravana 2023
Caravana 2023

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…