The Floating Retreat

Kamperen op grote hoogte in The Floating Retreat

Martine van Kuler

Zou jij weleens honderd meter boven de grond in een zwevende tent willen slapen? Zet dan The Floating Retreat maar op je bucketlist. Er zijn plannen om deze unieke 'camping' de komende jaren te realiseren in de Verenigde Arabische Emiraten.

Slapen in een tent die honderd meter boven de grond zweeft en is opgehangen tussen twee bergen. Het klinkt nogal onwaarschijnlijk, maar er zijn toch echt plannen om dit unieke project te realiseren in, hoe kan het ook anders, de Verenigde Arabische Emiraten. Wij verwachten niet dat wij er ooit zullen slapen, maar het project is té bijzonder om er geen melding van te maken.

The Floating Retreat is een unieke kampeerbeleving

The Floating Retreat zou moeten komen in de bergen van Sharjah, iets ten noorden van Dubai. Het gebied staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed én de prachtige natuur. En juist dat laatste is iets waar je ultiem van kunt genieten als je een overnachting boekt in The Floating Retreat.

Glampen wint al jaren aan populariteit. Maar waarom zou je overnachten in een ingerichte tent op de grond als het ook in de lucht kan, menen de bedenkers van het project. Zij willen dan ook een aantal tenten met stalen frames ophangen aan een soort hangbrug tussen twee rotswanden, op zo’n honderd meter boven de grond.

The Floating Retreat
The Floating Retreat

Aan luxe geen gebrek

Als je een overnachting boekt in The Floating Retreat, dan kun je erop rekenen dat het je aan niets ontbreekt. In de tenten zouden comfortabele bedden, een badkamer, elektriciteit, wifi en verwarming moeten komen. Alsof dat nog niet genoeg is, schijnt zelfs roomservice – of beter gezegd: tentservice – te zijn inbegrepen. De ‘camping’ heeft ook een receptie en een restaurant. Deze zijn gevestigd op de grond, en dat lijkt ons best handig voor het geval je plotseling wordt overvallen door hoogtevrees.

Ga je een nachtje slapen in een tent van The Floating Retreat, dan moet je naar verluid zo’n 300 dollar – omgerekend een kleine 300 euro –  neertellen.

De bouw van het zwevende kampeerterrein is nog niet begonnen, maar als het project daadwerkelijk van de grond komt dan lees je dat uiteraard op Campingtrend. Mocht je tot die tijd een andere bijzondere kampeeraccommodatie zoeken, lees dan eens een van de artikelen die we erover schreven. Dit verhaal over bijzonder kamperen in Oostenrijk bijvoorbeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!